Hyrja /
Arkiva e lajmeve
                   
23. janar 2015.

MEDIAT LOKALE PËR TË DREJTAT E ROMËVE

Shtatë redaksitë nga e tërë Serbia, prej të cilave tri nga jugu i Serbisë, në 11 muajt e ardhshëm sëbashku me përfaqësuesit e bashkësisë rome, do të tentojnë të përmirësojnë informimin e romëve rreth mundësive të ofrimit të ndihmës juridike dhe që të shprehin problemet e tyre.

21. janar 2015.

MINATORËT E MINIERËS „LECE“ NË GREVË

Medvegjë – Rrreth 400 minatorë të minierës së plumbit, arit, zingut dhe argjentit të „Lece-s“, në Medvegjë, dje kanë nisur grevën e pergjithshme dhe kanë kërkuar zgjidhje nga Qeveria e Serbisë për problemet finansiare.

21. janar 2015.

BALI ROM NË JUGUN E SERBISË

Bali rom me rastin e Vasillicës, festës më të madhe rome, të rinjët rom nga Çarshia e Epërme e kanë organizuar në Vranjë. Balin e kanë vizituar rreth 350 pjsëtar të pakicës rome nga Vranja, Maqedonia, Nishi dhe Surdulica, të cilët i ka argëtuar bendi maqedonas „Mlladi Kristalli”.

21. janar 2015.

MINISTRESHA SVEZHANA BOGOSAVLEVIQ – BOSHKOVIQ: PROJEKTI “FERERO” ËSHTË DUKE SHKUAR SIPAS PLANIT

Ministresha e Bujqësisë Snezhana Bogosavleviq – Boshkoviq ka deklaruar se ka filluar intenzivisht të zbatoj marrëveshjen që është arritur më herët me kompaninë italiane “Ferero”, rreth prodhimit të lajthive në Serbi dhe se kjo e tëra në lidhje me këtë shkon sipas planit.

21. janar 2015.

KB „PLAY 017“ NË TURNEUN NË GJERMANI

Bujanoc – Klubi Basketbollisktik bujanocas “Play 017”, do të marrë pjesë në Turneun Ndërkombëtar Dimëror të Basketbollit 2015, i cili do të mbahet prej 31 janarit deri më 2 shkurt, në Bremerhaven të Gjermanisë.

19. janar 2015.

KONKURS PËR GJENERATËN E DYTË TË SHKOLLËS SË VLERAVE TË REJA „KIÇMA“

Qendra për Zhvillim të Resureve Civile (CRCR), në bashkëpunim me Inciativat Qytetare – zyrën lokale të  Buajnocit dhe Zyrën për të Rinj nga Priboji, ka shpallur konkurs për gjeneratën e dytë të shkollës së vlerave „Kiçma“, i cili është hapur sot.

16. janar 2015.

KANË TENTUAR TË IKIN ME 400 KILOGRAM DUHAN

Vranjë – Policia në Vranjë ka konfiskuar 396 kilogram të duhanit të papërpunuar pa dokumentacion përcejllës në veturën me regjistrim të Beogradit, të cilët pasi që kanë tetnuar t`i ikin policisë janë ndaluar dhe kontrolluar.

16. janar 2015.

NË VAZHDË ËSHTË REGJISTRIMI NË SHKOLLËN PËR MBROJTËS SË DREJTAVE TË NJERIUT

Nish – Organizata ndërkombëtare „Civil Rights Defenders”, ka shtyer afatin deri datë 26 janar, për paraqitje në konkursin e gjeneratës së parë të kandidatëve të Shkollës për mbrojtës të drejtave të njeriut.  Shkolla do të filloj në shkurt të vitit 2015 dhe do të zgjat shtatë muaj.

16. janar 2015.

KARITASI I LUKSEMBURGUT ËSHTË FITUES I ÇMIMIT PËR KONTRIBUT NË FUQIZIMIN EKONOMIK TË ROMËVE DHE GRUPEVE TJERA TË RREZIKUARA SOCIALE NË JUGUN E SERBISË

Në ceremoninë e rastit me rastin e 13 vjetorit të themelimit, OJQ “Ndihma jetësore”, Fondacionit Karitas Luksemburg i ka ndarë mirënjohje për kontribut të jashtëzakonshëm në rimëkëmbjen ekonomike dhe krijimit të mundësive për vetëpunësim të romëve dhe grupeve të rrezikuara sociale në jugun e Serbisë.

15. janar 2015.

DRAGISHA PETROVIQ, KRYETAR I RI I KOMUNËS SË MEDVEGJËS

Medvegjë – Dragisha Petroviq (63), i cili është biznismen dhe këshilltari i GQ “Jabllanica e Epërme”, është kryetar i ri i komunës së Medvegjës. Ai është zgjedhur në senacën e kuvendit lokal në të cilën kanë marrë pjesë tërë kohën edhe përfaqësuesit e OSBE-së.

«Претходна страна   Следећа страна»