Hyrja /
Arkiva e lajmeve
                   
12. korrik 2016.

NË BUJANOC ËSHTË MBAJTUR TRIBUNA EDUKATIVE PËR TË RINJËT NË FUSHËN E FINANCAVE

Bujanoc – Iniciativat Qytetare, në bashkëpunim me Bankën Kombëtare të Serbisë (BKS), në Bujanoc kanë organizuar tribunën për të rinjët në fushën e financave.

12. korrik 2016.

KUJDES, KËRCËNOJNË ZJARRET

Vrajë – Paralelja për Situata Financiare në Vrajë ka apeluar qytetarët që me rastin kryerjes së punëve në fusha dhe gjat piknikut në natyrë në periudhën e temperaturave të lartë t`i kushtohet rëndësi të veçantë në mënyrë që të mos vije der tek shpërthimi i zjarrit.

12. korrik 2016.

9,5 MILION EURO MJETE TË PAKTHYESHME FINANCIARE NGA IPA 2013 PËR ZBATIMIN E ZGJIDHJEVE TË PËRHERSHME PËR STREHIM DHE PËRMIRËSIMIN E INFRASTRUKTURËS NË VENDBANIMET ROME

Beograd – Qeveria e Republikës së Serbisë, të cilën e përfaqëson Ministria e Financave, Sektori për Kontraktim dhe Financimin e Programeve nga mjetet e UE-së (CFCU), ka hapur konkurs për dorëzimin e përmbleve të propozim projekteve për ndarjen e mjeteve të pakthyeshme financiare për arsye të realizimit të aktiviteteve për qëllim të sigurimit të zgjidhjes së përheshme strehimore dhe avansimin e infrastrukturës në vendbanimet rome.

11. korrik 2016.

EMIGRANTËT EDHE MË TEJ E SHFRYTZOJNË “RUTËN BALLKANIKE”

Preshevë – Me rastin e një vjetorit të hapjes së Qendrës së Pranimit në Preshevë, në këtë vend vikendin e kaluar është mbajtur takimi i Grupit Punues për zgjidhjes e problemit të rrjedhave të përziera emigruese, ku morrën pjesë ministrat Aleksandar Vulin, Nebojsha Stefanoviq dhe Zlatibor Lonçar.

11. korrik 2016.

NË MEDVEGJË ËSHTË MBAJTUR PËR HERËN E 8 “LOJRAT E BOGUNOVCIT”

Medvegjë – Të shtunë organizata Turisitike e Medvegjës, në bashkëpunim me BL Bogunovc dhe komunën e Medvegjës, kanë organizuar manifestimin tradicional “Lojrat e Bogunovcit”, e cila është mbajtur në livadhet e Bogunovcit afër shkollës fillore.

8. korrik 2016.

RRËSHQITJE E RREZIKSHME NË LECË

Medvegjë – Në Lece ka pasur rrëshqitje me rastin e reshjeve të mëdha të cilat kanë rënë në territorin e Jabllanicës së Epërme. Pasi që kjo shfaq rrezik për rrethin, rrezikon sigurinë e qarkullimit të komunikacionit në rrugën lokale e cila është e rëndësisë së madhe për punën e minierës Lece, është i nevojshëm sanimi urgjent i saj.

8. korrik 2016.

MJETE TË PAKTHYESHME PËR PAJISJET PËR UJITJE TË MINISTRISË SË BUJQËSISË

Në Rregulloren mbi stimujt e përkrahjes së investimeve në prodhimet bujqësore janë definuar mjetet e pakthyeshme të cilat mund të merren për blerjen e pajisjeve të mëposhtme për ujitje: pompat për ujitje, gjeneratorët për nisjen e pompave, sistemet e ujitjes “pikë për pikë”, sistemet për ujitje me shi artificial dhe sistemet për ujitje për qëllim të mbrojtjes nga i ftohti.

7. korrik 2016.

PUNËTORITË PËR FËMIJË GJATË VERËS NË BIBLIOTEKËN E MEDVEGJËS

Medvegjë – Biblioteka “Petar Petroviq Njegosh”, nga Medvegja organizon programin “Vera në biblitokë”, i cili është menduar si shumë aktivitete të tipit të punëtorive. Është dedikuar për fëmijët e moshës në shkollat fillore me qëllim të arritjes së interesimit më të madh për letërsi dhe art, për të gjitha format e të shprehurit, si dhe për zhvillimin e inkurajimit të kreativitetit.

7. korrik 2016.

GARA E PARË KONOTAZHE NË TËRË MORAVËN E JUGUT

Bujanoc – Prej 17 deri 26 korrikut, do të mbahet në 232 kilometra e gjatë gara konotazhe “Morava Jugore”, e cila do të realizohet në tërë Moravën e Jugut, nga Bujanoci deri në Varvarinë, në të cilën do të garojnë 300 pjesëmarrës.

4. korrik 2016.

TË RINJËT NË BUJANOC NJË HAP AFËR PUNËSIMIT

Bujanoc – Iniciativat Qytetare në Bujanoc në mënyrë publike kanë prezantuar projektin e ri rionor “Me diturinë dhe proaktivitetin e të rinjëve deri tek vendet e reja të punës”, të cilin e financon Ministria e Rinisë dhe Sportit e Republikës së Serbisë, ndërsa e përkrah YouthBuild International dhe Zyra për të Rinj në Bujanoc.

«Претходна страна   Следећа страна»