Arkiva e lajmeve
                   

KURS I GJUHËS SERBE NË BUJANOC DHE PRESHEVË

25. maj 2012.

Bujanoc, Preshev – Gjenerata e dytë e kursit të gjuhës serbe kanë marrë çertifikatë mbas dhënjes së provimit përfundimtar. Fillestarët e kursit të ritë e nacionalitetit shqiptarë nga Bujanoci dhe Presheva, të cilëve gjuha serbe është kusht për regjistrimin në fakultetin e universitetit të Novi Sadit.

„Kjo është gjenerata e dytë e te rinjve që mësojn gjuhën serbe. Kursi ka zgjatë tre muaj, kurse mësimdhënja është organizuar në Bujanoc dhe Preshevë, Njëmbëdhjetë fillestarë kanë marrë çertifikata për njohuri të gjuhës serbe. Duke pasur parasysh faktin se ka interesim të madhë, do të vazhdojmë me organizimin e këtyre kurseve“, tha Nebojsha Veliçkoviq drejtor i Universitetit popullor ne Vranjë.

Mbajtjen e kurseve të gjuhës serbe e finanson trupi Koordinues i Qeveris së Republikës Sërbis për komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë, deri sa Universiteti popullor është përgjegjës për vazhdimin e realizimit.