Arkiva e lajmeve
                   

MORAVA JUGORE NE RRITJE

31. maj 2012.

Vraje, Tërgovishte - Ne ditët e fundit në  fushën më  të  gjerë të Sërbisë Jugore ka rënë rreth 100 metra shi për metër katrorë ,gjë që coi në rritje nivelin e Moravës së Jugut,por deri më  tani nuk kërcënohet nga përmbytjet.

Situatën e përcjellim në  cdo kohë ."Niveli i Tripushnicës është ngadalë në rritje,por tani për tani nuk kërcenohemi nga përmbytjet" theksoi Darko Tomiq kryetari i komunës së Tërgovishtës.Në këtë komunë para dy viteve në përmbytje humbën jëtën dy persona dhe kishte dëme të mëdha materiale por që ishte ndihmuar me ndihmën e donatorëve dhe Qeverisë së Serbisë.

Koha jostabile me reshje mundë të ndikojë në rrëshqitjen e tokës në zonën e Vranjska Bajës,në pjesën rreth digës "Provonek" ku dhe më herët ka ardhur deri te rreshqitja e tokës,e cila ka penguar komunikacionin.Situata është e ngjajshme dhe në komunat e Preshevës dhe Bujanocit,ku është në rritje niveli i ujit të lumit Morava,por deri më tani nuk ka ndonjë  rrezik.Reshjet kanë reduktuar kvalitetin e frutave sezonale,vecanërisht dredhzave dhe qershiave,të cilat shkaktuan rënien e cmimeve në tregjet lokale.