Arkiva e lajmeve
                   

MJEKËT USHTARAK I KONTROLLUAN CIVILËT NË MEDVEGJË

17. maj 2012.

Medvegjë- Në bashkësinë locale Gjylekarë(komuna e Medvegjës) mjekët dhe teknikët medicinal te departamentit për mbrojtjen e shëndetin brigada e tretë e ushtrisë e kryen aksionin ‘’Mjeku ushtarak ne fshat’’, e cila është pjesë e bashkpuinmit civil-ushtarak.

Kësaj bashkësie lokale i takojnë edhe fshati llaktashica e Epërme,Tupale dhe Drvodel,në të cilat jetojnë 60 shtëpi me 100 banorë.

Pjestarët e brigadës së tretë të ushtrisë ,referenti i grupit për bashkpunimin mes civillëve dhe ushtarëve majori Goran Denic,kryeshefi i grupit për mbrojtje shëndetësore majori Zoran Lazarov,tekniku medicinal Slavisa Zivkovic dhe shoferi i ndihmës së shpejtë Ivica Mihaljovic,kontrolluan rreth katërdhjetë banorë në moshë në ambientet e shkollës fillore   në fshatin Gjylekarë.

Kryetari i komunës së Medvegjës Sllobodan Drashkovic tha se ushtria gjithmonë ishte pranë popullit të saj dhe kjo është njëra ndër mundësite për ta treguar atë.Gjylekarja është një bashkësi locale të cilën e perbëjne banorët shqipëtarë dhe serb ,të cilët jetojnë në vendet malore dhe terene te papërshtatshme,kështu që nuk egsiztojnë kushte për te ofruar ndihmën e përditshme mjeksore.I faleminderohemi ushtirsë që na ndihmon te ndihmojmë banorëve të fshatit ,tha Drashkoviqi.