Hyrja /
Arkiva e lajmeve
                   
22. shkurt 2017.

CESID: BANORËT E MEDVEGJËS MË PAK MARRIN PJESË NË MARRJEN E VENDIMEVE NË KRAHASIM NË KOMUNAT TJERA

Medvegjë – Hulumtimin të cilin e ka bërë CESID-i, përmes ndihmës së UE-së, tregon se niveli i participimit të qytetarëve në komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë konsiderushëm është më i vogël në krahasim me mesataren e Republikës së Serbisë.

22. shkurt 2017.

ANA BËRNABIQ: “DISA VETQEVERISJEVE LOKALE DO T`I LEJOHET QË TË PUNËSOJNË NJERËZ TË RINJ”

Beograd – Ministrja e administratës shtetërore dhe vetqeverisjes lokale, Ana Bërnabiq, ka vlerësuar se momentalisht nuk ka tepricë të të punësuarve në administratën lokale dhe see në disa vetqeverisje lokale do të lejohet punësimi i njerëzve të rinj.

22. shkurt 2017.

TË REJA NË LIGJIN MBI MBËSHTETJEN FINANCIARE TË FAMILJEVE ME FËMIJË

Beograd – Ligji mbi Mbështetjen Financiare të Familjeve me Fëmijë sjellë të rejat e rëndësishme, ndërsa më të rëndësishmet janë ato të cilat i përkasin rritjes së vlerës prej 50 përqind për fëmijët me invaliditet.

22. shkurt 2017.

PËR FILLESTARËT NË AFARIZËM 500 MILIONË DINARË

Beograd – Për qëllim të ofrimit të përkrahjes në themelimin dhe mbijetesën e kompanive të reja, Ministria e Ekonomisë ka shpallur ftesë publike për personat e papunësuar, fillestarët në afarizëm, por edhe sipërmarrësit të cilët janë në fazën fillestare të zhvillimit për ndarjen e mjeteve të pakthyeshme për blerjen e pajisjeve...

21. shkurt 2017.

SHFAQJE E SUKSSESHME E SHF “B.RADIÇEVIQ” NË BUJANOC NË KONCERTIN “ORKESTRAT DHE KORET E SHPRESËS”

Bujanoc – Në shkollën fillore “Branko Radiçeviq” në Bujanoc, janë të impresionuar me shfaqjen e tyre të parë në koncertin “Orkestrat dhe koret e shpresës”, i cili para dy netëve është mbajtur në Shtëpinë e Ushtrisë në Vrajë.

21. shkurt 2017.

BANJA E BUJANOCIT NË PANAIRIN E TURIZMIT NË BEOGRAD

Bujanoc – Spitali Specialistik për Rahabilitim i Banjës së Bujanocit do të jetë njëri ndër 1.100 ekspozuesit, i cili prej 23 deri 26 shkurt, do të prezentojë ofertën e tij në Panairin e 39 Ndërkombëtar të Turizmit në Beograd.

21. shkurt 2017.

INVESTITORËT POTENCIAL NGA ITALIA NË MEDVEGJË

Medvegjë – Nebojsha Arsiq, kryetar i komunës së Medvegjës, ka pritur në kabinetin e tij delegacionin nga Italia, anëtarët e të cilit kanë qenë të interesuar për invesitm dhe hapjen e prodhimit të tekstilit, përkatësisht të fabrikës prodhuese për prodhimin e çorapeve në komunën e Medvegjës.

21. shkurt 2017.

SFIDAT VULLNETARE: ËSHTË HAPUR KONKURS PËR AKSIONET VULLNETARE (AFATI: 15.10.2017)

Sfida vullnetare është takim i aksioneve vullnetare të realizuara nga ana e të gjithë njerëzve të vullnetit të mirë të cilët dëshirojnë që të krijojnë ndryshim pozitiv në rrethin e tyre. Misioni i kësaj është inspirimi dhe inkuraroj njerëzit nga territori i Ballkanit që të krijojnë ndryshime shoqërore përmes procesit të angazhimit qytetar dhe pjesëmarrjes jetësore në programet vullnetare.

21. shkurt 2017.

NJOFTIM PËR MEDIA - 21.02.2017.

Trupi Koordinues i Qeverisë së Republikës së Serbisë për komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë, njofton se është i pa vërtetë informacioni se Paralelja e Fakultetit Ekonomik të Suboticës në Bujanoc do të mbyllet për shkak të mungesës së mjeteve financiare.

20. shkurt 2017.

NË BUJANOC ËSHTË MBAJTUR PANAIRI I BLETARISË

Bujanoc – Në Bujanoc është mbajtur seminari i dytë ndërkombëtar i bletarisë me emrin “Bleta nuk njeh kufijë”, në të cilën kanë marrë pjesë rreth 350 bletarë nga Rrethi i Pçinjës, nga veriu i Maqedonisë dhe Morava e Kosovës.

«Претходна страна   Следећа страна»