Hyrja /
Arkiva e lajmeve
                   
9. tetor 2010.

09.10.2010.

MBËSHTETJA E BRITANISË SË MADHE Vranjë, Bunaoc, Preshevë – Britanija e Madhe do të mbështesë kërkesën e Serbisë për anëtarësim në UE pranë komisionit Europian deri në fundë të këtijë muaji, deklaroi dje në Bujanoc ambasadori i Britanisë së Madhe Stiven Vodsvord.

9. tetor 2010.

AKSIONI I GRAFITEVE NË BUJANOC

Të shtunën më 9 tetorë Qendra për tolerancë dhe intefrimin e Serbisë jugore ka organizuar aksionin ditorë për vizatimin e grafiteve. Ky aktivitet është pjesë e projektit ,,Unë e dua Bujanocin’’. Ky projekt përkrahet nga Trupi Koordinues i Qeverisë së Republikës së Serbisë për komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë në konkursin e shpallur për programe dhe projekte të shoqatave të qytetarëve.

6. tetor 2010.

FAKULTETI MULTIETNIK NË BUJANOC

Grupi i posaqëm për arsim të lartë në Serbinë jugore i cili përbëhet nga përfaqësues të Ministrisë së arsimit, Trupit Koordinues të Qeverisë së Republikës së Serbisë për komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë, Këshillit Nacional të Shqipëtarëve, ekspert vendorë dhe të huaj, të mërkurën më 6 tetorë kanë marrë vendim që në Bujanoc të hapet një shkollë e lartë të profilit ekonomik.

5. tetor 2010.

FTESË PËR MEDIA

Kryetari i Trupit Koordinues Milan Markoviq të mërkurën në Bujanoc takohet me përfaqësuesin e lartë të OSBE-së për pakica kombëtare Knut Volebek. Ministri i pushtetit lokal dhe kryetar i Trupit Koordinues për komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë Milan Markoviq, të mërkurën më 06 tetorë në ora 12.30 në Bujanoc do të takohet me përfaqësuesin e lartë të OSBE-së Knut Volebek.

4. tetor 2010.

04.10.2010.

REGJISTROHEN 78 STUDENTË MEDVEGJË – Katërdhjetë studentë të nacionalitetit serb dhe pesë studentë të nacionalitetit shqipëtarë kanë marë indeksat e fakultetit të Drejtësisë së Nishit, ndërsa 33 kolegë të tyre nga fakulteti Ekonomik do t'i marrin sot indeksat.

4. tetor 2010.

MBAHET TAKIMI I KRYESISË SË TRUPIT KOORDINUES

Të hënën më 4. Tetorë është mbajtur takimi i kryesisë së Trupit Koordinues i Qeverisë së Republikës së Serbisë për komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë. Kryetari i Trupit Koordinues Milan Markoviq foli për ngjarjet më të rëndësishme në periudhën në mes të dy takimeve, posaqërisht theksoi rezultatet e arritura të Trupit Koordinues në 8 muajt e fundit.

1. tetor 2010.

01.tetorë.2010.

„TELEKOM SRBIJA“ HAPI ZYREN E SAJË NË MEDVEGJË „Telekom Srbija“а.d. dje hapi zyren e sajë të parë në Medvegjë në rrugën Jabllaniçka nr 38 ,,Shfrytëzuesit i presin mundësi shumë të volitshme, si psh interneti për  1 dinarë ose telefona mobil me çmime më të lira. Për fëmijët parashkollorë të institucionit ,,Mladost’’ kemi siguruar donacion në mjete shkollore dhe material didaktik’’, deklaroi Marina Tasiq, kryeshefe për shitje pranë ,,Telekom Srbija’’ a.d. në Leskoc.

«Претходна страна