Arkiva e lajmeve
                   
5. qershor 2020.

EKIPI NACIONAL PËR RINGJALLJEN E FSHATIT: IA VLENË TË INVESTOHET NË FERMAT E SHPEZËVE

Beograd - Ekipi Kombëtar për Ringjalljen e Fshatrave të Serbisë ka ftuar të kthyerit dhe të gjithë qytetarët e tjerë të interesuar të investojnë në shpeztari, të krijojnë ferma bujqësore dhe të bashkohen me kooperativa të specializuara të shpendëve.

5. qershor 2020.

MASAT E QEVERISË SË REPUBLIKËS SË SERBISË PËR NDIHMË SUBJKETEVE MIKRO, TË VOGLA DHE TË MESME

Vrajë - Një takim u organizua në Vrajë me biznesmenë nga Rrethi i Pçinjës, në të cilin u prezantuan masat dhe mekanizmat e Qeverisë së Republikës së Serbisë, me qëllim lehtësimin e kapërcimit të pasojave ekonomike të shkaktuara nga pandemia COVID 19.

5. qershor 2020.

LILANCA FITON VENDIN PËR TAKIME, SHOQËRIM DHE ARGËTIM

Bujanoc - Për 100 ditë, Lilanca duhet bëhet me ndërtesën e vet, ambientet që do të jenë një vend tubimi për rininë, dhe t'i shërbejë komunitetit lokal për takime dhe tubime të tjera.

5. qershor 2020.

NXËNËSIT E GARËS “SERBIA NË RITMIN E EVROPËS” NË TAKIM TEK KRYETARI I KOMUNËS SË MEDVEGJËS

Medvegjë – Kryetari i komunës së Medvegjës organizoi një pritje për fëmijë në zyrën e tij, e cila do të përfaqësojë komunën e Medvegjës këtë vit në konkursin "Serbia në ritmin e Evropës" në Vrajë, dhe i cili do të transmetohet në Televisionin Prva.

2. qershor 2020.

ËSHTË MIRATUAR STRATEGJIA PËR PREVENTIM DHE MBROJTJEN E DHUNËS PËR PERIUDHËN 2020 – 2023 ME PLANIN AKSIONAR PËR VITIN 2020 DHE 2021

Sipas rezultateve të regjistrimit të popullsisë, amviserive dhe apartamenteve të vitit 2011, në Republikën e Serbisë jetojn ëka 1.263,128 fëmijë. Fëmijët përbëjnë rreth 21% të popullsisë. Parandalimi dhe shtypja e dhunës ndaj fëmijëve dhe mbrojtja e fëmijëve nga dhuna...

2. qershor 2020.

ËSHTË MIRATUAR RREGULLORJA MBI STIMUJT IPARD PËR DIVERSIFIKIMIN E AMVISERIVE BUJQËSORE

Drejtoria për Pagesa Agrare të Ministrisë së Bujqësisë, Pylltarisë dhe Menaxhimit të Ujërave ka botuar Rregulloren për stimulimet IPARD për diversifikimin e pronave bujqësore dhe zhvillimin e biznesit.

2. qershor 2020.

DR. TIODOROVIQ: SITUATA EPIDEMIOLOGJIKE NË JUG TË SERBISË NËN KONTROLL

Ai tha për Radio Televizionin e Serbisë se aktualisht 44 pacientë me koronavirus janë duke u trajtuar në Qendrën Klinike të Nishit, ka rreth tridhjetë pacientë në spitalin COVID në Leskoc dhe rreth 80 pacientë në spitalin COVID në Vrajë.

2. qershor 2020.

KRYETARI VUÇIQ: DO TË NDËRTOJMË EDHE HEKURUDHËN E SHPEJTË DERI NË NISH, DO TË NGRISIM JUGUN E SERBISË

Nish - Presidenti i Republikës së Serbisë, Aleksandar Vuçiq, tha gjatë bisedimeve me përfaqësuesit e kontraktorit kinez për ndërtimin e hekurudhës me shpejtësi të lartë Beograd-Budapest, nga Beogradi në Stara Pazova, se një hekurudhë me shpejtësi të lartë nga Beogradi në Nish do të ndërtohej për të ngritur edhe më tej jugun e Serbisë.

2. qershor 2020.

ODA EKONOMIKE KA DORËZUAR MIRËNJOHJE SIPËRMARRËSVE DHE INSTITUCIONEVE PËR BASHKËPUNIM PËR GJATË KOHËS SË PANDEMISË COVID-19

Leskoc – Oda e Tregtisë sëSerbisë - Oda Ekonomike Rajonale (RPK - RPK) e rretheve administrative Jabllanicës dhe Pçinjës gjatë gjendjes së jashtëzakonshme kishin bashkëpunim të jashtëzakonshëm me subjektet e biznesit, njësitë e vetëqeverisjes lokale, si dhe administratat e policisë nga rrethet e Jabllanicës dhe Pçinjës

29. maj 2020.

AKADEMIA DW:PROGRAM PËR MULTIPLIKATORË 2020-2022 (AFATI: 7 QERSHOR 2020)

Në kuadër të projektit „Young Media”Akademia DW po fillon një Program të ri për multiplikatorë 2020-2022. Akademia DW përqendron aktivitetet e saj në Serbi dhe Ballkanin Perëndimor në përmirësimin e formateve informuese dhe pjesëmarrëse të mediave (TV, radio, shtyp, online dhe media sociale) për fëmijë dhe të rinj.

  Следећа страна»