Hyrja /
Arkiva e lajmeve
                   
16. qershor 2022.

AKTORËT E RINJ NGA LEVOSOJA JANË TË IMPRESINUAR ME PUBLIKUN NË LOZNICË

Bujanoc - Beograd - Nxënësit e shkollës fillore "Vuk Karaxhiq" në Levosoje, me rastin e ditës së këtij qyteti, shfaqën shfaqjen "Vuk Karaxhiq për herë të dytë te serbët" në Loznicë. Ata me mjeshtërinë e tyre të aktrimit i kënaqën banorët e Loznicës.

16. qershor 2022.

EKSPOZITA E FOTOGRAFISË “JETA DHE JETA E EGËR” NË BUJANOC

Bujanoc - Beograd - Ekspozita e fotografive "Jeta dhe jeta e egër" e Arijan Mavriqit u shfaq në Ditën e Fotografisë së Natyrës, 15 qershor, në pllatonë e Shtëpisë së Kulturës “Vuk Karaxhiq” në Bujanoc.

16. qershor 2022.

EKZAMINIM FALAS TE GJENDRAVE TIROIDE TE NE BUJANOC

Bujanoc - Beograd - Nga data 15 qershor qytetarët e Bujanocit dhe rrethinës mund të bëjnë ekzaminime falas të ekografisë së gjëndrës tiroide në Shtëpinë e Shëndetësisë në Bujanoc, në kuadër të projektit "Zbulimi i hershëm i çrregullimeve të tiroides te banorët e Serbisë Juglindore".

15. qershor 2022.

EMISIONI DRITA-SVETLOST NË RTS

Emisioni “Drita” që në serbisht do të thotë “svetlost” trajton jetën dhe bashkëjetesën e shqiptarëve, romëve dhe serbëve në Bujanoc. Temat janë të ndryshme dhe tregojnë se si këto tri komunitete në komunën e Preshevës dhe Bujanocit mirëkuptohen në mes veti...

14. qershor 2022.

INTERKULTURALIZMI DHE ZBATIMI I PRAKTIKËS SË MIRË

Bujanoc – Beograd – Në kuadër të projektit “Qyteti ynë, shkolla jonë”, është realizuar vizita studimore shkëmbyese e tri shkollave nga Novi Sadi në shkollat ​​e Bujanocit. Me atë rast u mbajtën promovime të aktiviteteve ndërkulturore të shkollave, pasuar nga vizita në klasa të përzgjedhura si shembuj të praktikës së mirë në edukimin ndërkulturor.

14. qershor 2022.

MJEKËT E SHTËPISË SË SHËNDETIT FTOJNË NË VAKSINIM KUNDËR VIRUSIT HPV

Bujanoc - Beograd - Mjekët e Shtëpisë Shëndetit të Bujanocit u bëjnë thirrje prindërve që t'i sjellin fëmijët e tyre për imunizimin kundër virusit papilloma humane (HPV), i cili është një nga shkaktarët kryesorë të kancerit të qafës së mitrës...

14. qershor 2022.

„NXËNËSIT E BRANKO RADIÇEVI” NË TURQI

Bujanoc – Beograd – Nxënësit e shkollës fillore “Branko Radiçeviq” me mësimdhënësit e tyre qëndruan në Turqi, në kuadër të projektit “Motivimi III – nxënës të shekullit të 21-të”.

14. qershor 2022.

VEPRAT HUMANITARE TË MILAZIM GEGULAJ NGA BUJANOCI

Bujanoc - Beograd - Shqiptari nga Bujanoci, Milazim Gegulaj, ka disa vite që çdo ditë u siguron shuajtje për rreth njëzet fëmijëve të sëmurë nga Vranja.

13. qershor 2022.

NË SUBVENCIONET E KOMUNËS SË BUJANOCIT KAN KONKURUAR 185 NDËRMARJE

Bujanoc - Beograd - Në konkursin për subvencione komunale për ndërmarrësit në Bujanoc janë dorëzuar 185 aplikacione komisioniti cili do të bëjnë vlerësimin e aplikacioneve, përkatësisht shpërndarjen e parave.

13. qershor 2022.

I GATSHËM PROJEKTI PËR LIQENIN E BUJANOCËS INVESTIM DERI MË100.000 EURO

Bujanoc - Beograd - Komuna e Bujanocit dhe E Likovës e Maqedonisë veriore do të aplikojnë bashkërisht për rreth 200.000 euro nga fondet e Bashkimit Evropian me projekte për zhvillimin e turizmit. Nëse projektet pranohen, do të investohet në liqenin e Bujanocit dhe Likovës.

«Претходна страна   Следећа страна»