Hyrja /
Arkiva e lajmeve
                   
21. maj 2014.

NGA KRYQI I KUQ I BUJANOCIT JANË NISUR PESË KAMIONA ME NDIHMA

Nga depoja e Kryqit të Kuq të Bujanocit janë nisur pesë kamiona me ndihmë për përmbyetjet e ndodhura në Praqin, tha Bratisllav Llazareviq, sekretar i Kryqit të Kuq në Bujanoc.

Ai ka theksuar se ndihmat e mbledhura përfshijnë veshje për të rritur dhe fëmijë, mbathje, mjete higjienike, ushqim të konzervuar, ujë, batanije dhe pelena. 

21. maj 2014.

MEDVEGJA KA DËRGUAR NDIHMA DHE KA HAPUR XHIROLLOGARI PËR MBLEDHJEN E PARAVE

Në komunën e Medvegjës është hapur xhirollogaria për pagesë për fondet e dedikuara, të cilat do të dërgohen për riparimin e dëmeve të shkaktuara nga përmbytjet në Serbi. Të gjithë ata që dëshirojnë të ndihmojnë mund që paratë e tyre t`i dërgojnë në numrin e xhirollogarisë 840-3055741-84

21. maj 2014.

KRYQI I KUQ DHE QYTETARËT E PRESHEVËS MBLEDHIN NDIHMA

Në hapësirat e Kryqit të Kuq në Preshevë në bashkësinë lokale „Stacioni Hekurudhor“ vazhdon aksioni i mbledhjes së ndihmave për zonat e përmbytura.

20. maj 2014.

MEDVEGJA: MIKËPRITJE PËR 2.000 TË RREZIKUAR

Kryetari i komunës së Medvegjës Sllobodan Drashkoviq ka thënë se kjo komunë është gati që menjëher ti pranoj rreth 2.000 persona nga hapsirat e rrezikuara nga vërshimet.

20. maj 2014.

MINAT NUK E KËRRCNOJNË BUJANOCIN DHE PRESHEVËN

Drejtori i qendrës për deminim Branisllav Jovanoviq ka deklaruar  që Qendra veçanarisht po e përcjell situatën në komunat Bujanoc dhe Preshevë, ku ka mjete të pa plasura mina bomba prej nga viti 1999 dhe ku shiu e ka larë token.

 

19. maj 2014.

PAGESA E NDIHMËS HUMANITARE PËRMES PAY PAL SERVISIT

Sekretari General i Qeverisë së Republikës Sërbisë lajmron që nga 18 maji 2014 është aktiv PayPal llogaria ku është e mundur të paguhet ndihma humanitare për personat nga përmbytja e ujit në Republikën e Sërbisë, nga 193 vende dhe rajone ku gjinden në këtë adresën floodrelief.gov.rs.

Llogaria i takon Misionit Republikan të Sërbis në Bashkimin Europjan në Bruksell, mjetet që do të paguhen do të shfritzohet PayPal servisi që drejtpërdrejtë dergohen në llogarin e dedikuar të Qeveris Republikës së Sërbisë të hapur për ta ndihmuar për rrethanat e jashtëzakonshme – përmbytjet. 

19. maj 2014.

NDIHMA LESKOVCIT PËR BANORËT NGA HAPSIRAT QË JANË PËRMBYSUR

Leskovc – Situata aktuale në rrethin e Jabllanicës është stabile saj për këtë eventualisht rrjedhjeve nga kanale të ujit apo lumit. 

Tani vetem intervenimi po bëhet tek ura në Predejanje, mbrojtjen është duke e bërë ndërrmarja Maki Pllast, ushtria special është angazhuar në Megji në vendin ku është dedikuar fusha e gjuajtjes me tanke.

19. maj 2014.

NGA VRANJA KONTIGJENTI ME NDIHMË

Nga Vranja të shtunën në mëngjes është nisur kontigjenti me ndihmë – çanta me rërë, ushqim, garderob, veshbathje, qebe, barna dhe mjete për higjijenë, ku u janë dedikuar pjesëvenë Sërbi që janë kanosur nga vërshimet.

19. maj 2014.

ËSHTË ZHDUKUR NJË I RI NGA PRESHEVA

I riu nga Presheva Millosh Nikolliq nuk është kthyer në shtëpi nga 6 maji dhe prej atëher është zhdukur çdo gjurmë e tij. I lindur më 29 prill të vitit 1990.

Sipas fjalëve të zëdhënësit të Departamentit të policisë në Vranjë, zhdukja e tij është raportuar në polici dhe policia ende është në kërkim të Nikolliqit. 

16. maj 2014.

TRAJNIMI NË BAZË TË PROJEKTIT “LE TË BËHET VËRTET BARAZIAGJINORE”

Beograd-Bujanoc-Novi Pazarë-Suboticë – Në bazë të projektit Komisioneri për barazigjinore “Le të bëhet vërtet baraziagjinore”, ku partner implementues është shoqata e Këshillit, “Shtëpia e të drejtave të njeriut dhe demogracisë”, ka filluar realizimi i trajnimit që i është dedikuar përfaqsuesve të organizatave civile të cilat punojnë me të rinjtë dhe në interest e të rinjëve, për qëllim të ngritjes së vedisimit për problemet e diskriminimit në bashkësit lokale. 

«Претходна страна   Следећа страна»