Arkiva e lajmeve
                   

ZJARR NË BUJANOC

6. shtator 2012.

Burim: Gezeta Zyrtare – Nish / Bujanoc – Zjarr në fshatin Breznic komuna e Bujanocit, ka kaluar në pjesën e pa arritshme ku ka mjete të pa eksploduara dhe fikja e tij nuk është e mundur vetëm se e monitorojn dy ekipa të zjarrfikësve, ka deklaruar komandanti i ekipit të zjarrfiksve të rrethit të Pçinjës Vedran Tashkoviq.

Tashkoviq theksoi se zjarri edhe tymi i dendur i cili shihet edhe mbrapa Bujanocit, shkon drejt pyjeve dhe malit, dhe se zjarri niset ka fshati Breznic dhe në nje bazë ushtarake në atë rrethin.

“Fikja nga toka është e pamundur sepse terreni është i paarritshëm, dhe ka mjete të pa eksploduara dhe prezenca në disa pjes është e ndaluar, është e pamundur që të përdorim helikopter apo airoplan sepse zjarri ka kaluar edhe në teritorin e kufirit administrativ me Kosovën, ku janë të ndaluar fluturimet” ka theksuar Tashkoviq.

Sipas fjalve të tij, zjarrfiksit dhe ekipet dhe rojet e malit bejne gadishmëri në rrugën e fshatit Breznic, ku më herët depërtoi ushtria, ku do të jetë e mundur për fikjen e zjarrit kur të arrin këtu posht. Tashkoviq tha se nuk ka asnjë rrezik që zjarri ti rrezikoj banorët apo objektet.