Arkiva e lajmeve
                   

VULIN: DO TË INSITOJË QË TË SHTRËNGOHEN POLITIKAT NDËSHKUESE NDAJ TË GJITHË TË CILËT SHKAKTOJNË ZJARRE

10. gusht 2021.

Bujanoc - Beograd - Ministri i brendshëm Aleksandar Vulin tha gjatë një vizite në Rrethin e Pçinjës, ku janë regjistruar më shumë se 100 zjarre të hapura javën e fundit, se ai do të insistojnë në shtrëngimin e politikës penale ndaj secilit që i shkakton ato me neglizhencë dhe pakujdesi.

"Nga 25 korriku deri më 7 gusht, Serbia u përball me më shumë se 850 zjarre të hapura. Kjo tregon se sa të papërgjegjshëm jemi, sa nuk mendojmë, sa sistematikisht nuk kemi gjetur përgjigje për ata që nuk kujdesen për veten apo të tjerët ”, vuri në dukje Vulin pasi vizitoi zonat që u prekën nga zjarret dhe u takua me drejtuesit e Shtabit të Qarkut për Situatat Emergjente.

Ai theksoi se të gjithë ata që shkaktojnë zjarre nga neglizhenca dhe pakujdesia duhet ta dinë se do të gjenden dhe do të jenë përgjegjës për gjithçka që bënë, si materialisht ashtu edhe në çfarëdo mënyre tjetër, njoftoi Ministria e Punëve të Brendshme.

“Vetëm në rrethin administrativ të Pçinjës, nga 2 deri më 7 gusht, u regjistruan më shumë se 100 zjarre të hapura, të cilat shuan 500 zjarrfikës dhe më shumë se 100 automjete, të cilat u tërhoqën nga e gjithë Serbia për të zgjidhur problemin e krijuar nga individë të papërgjegjshëm. "Ata që nuk mendonin se djegia e kashtës mund t'i vinte zjarrin të gjithë fshatit do të vrisnin dikë," tha Vulin.

Kreu i Rrethit Administrativ të Pçinjës, Srećko Pejković, theksoi se për fat nuk pati viktima njerëzore në zjarret që goditën atë rreth, por u shkaktuan dëme të madha materiale.

Burimi: Beta dhe Trupi Koordinues