Arkiva e lajmeve
                   

VENDBANIMI I MINIERËS LECE QENDËR E FESTËS FILMIKE

22. tetor 2015.

Medvegjë – Fshati Lece në komunën e Medvegjës është për këtë vit vendi nw w cilin do tw shwnohet 50 vjetori i Ditës Botërore tw krijimit të formatit super filmit prej 8 milimetrave.

Ngjarja do të mbahet më 24 tetor, në kuzhinë e shkollës fillore, në organizimin e Ballkan Artit.

Ky jubilar shënohet në 72 lokacione në botë, ndërsa vendbanimi i minierës Lece do të jetë i vetmi vend në territorin e ex-yu, ku dhe do të shënohet Dita Botërore e Filmit Super 8.

Burimi: Jugmedia dhe Trupi Koordinues