Arkiva e lajmeve
                   

VAZHDIMI I PROGRAMIT TË RI-KUALIFIKIMIT PËR IT

29. gusht 2019.

Ministri i punës, punësimit, çështjeve veteranëve dhe sociale në Qeverinë e Republikës së Serbisë, Zoran Gjordjeviç, foli me përfaqësuesit e Shërbimit Kombëtar të Punësimit dhe UNDP për vazhdimin e programit të rikualifikimit të TI.

Programi i rikualifikimit, në bashkëpunim me UNDP, filloi në vitin 2017 dhe deri më tani ka përfshirë më shumë se 1.200 njerëz në tetë qytete, ndërsa 750 persona tjerë që marrin pjesë në programet e Shërbimit Kombëtar të Punësimit.

Programet përfshinin si punonjës, ashtu edhe të papunët, me fokus gjuhë të ndryshme programimi, përkatësisht Java Script, Java, Python, PHP, etj.

Trajnimi u zbatua nga institucione arsimore shtetërore, fakultete private, organizata të shoqërisë civile, si dhe kompani private.

Plani është që të shpallet një thirrje për trajnime për 2,000 kandidatë të tjerë në shkurt 2020.

Programi u nis me propozimin e Këshillit për Teknologjinë e Informacionit dhe Sipërmarrësisë së Inovacionit, i kryesuar nga kryeministrja e Republikës së Serbisë, Ana Brnabiq.

Burimi: E-kapija dhe Trupi Koordinues