Arkiva e lajmeve
                   

TRAJNIM I JASHTËZAKONSHËM I ZJARRËFIKËSVE: Ushtrimi "SISTEMI 2021"

8. nëntor 2021.

Medvegjë - Leskoc - Beograd - KONTROLLI i gatishmërisë, aftësisë, trajnimit dhe pajisjes së sistemit për reagim ndaj situatave emergjente dhe ngjarjeve emergjente "SISTEMI 2021" u mbajt në Rrethin e Jabllanicës në Leskoc, Vllasotincë dhe Medvegjë, gjegjësisht në flotacionin e " Miniera Lece në Gazdar.

 Në Leskoc ka pasur reagim për shkak të zjarrit në “Tetëkatshen” e njohur, e cila është selia e shumicës së drejtorive të Administratës së Qytetit. Pjesëtarët e Sektorit për Situata Emergjente ndër të tjera kanë demonstruar gatishmërinë e tyre për shuarjen e zjarreve në lartësi të mëdha me një mjet të ri që është pjesë e kësaj njësie për një kohë relativisht të shkurtër. Shuarja e zjarrit, pas shpërthimit të zjarrit që përfshiu disa zyra, u krye sa më shpejt dhe Ivica Randjelloviq, shef i Sektorit për Situata Emergjente në Leskoc, theksoi se detyrë ishte evakuimi i njerëzve që nuk arritën të largoheshin nga ndërtesa me shumë tym.

 Zjarrfikësit treguan trajnim të jashtëzakonshëm dhe gatishmëri për të reaguar shpejt dhe eliminuar të gjitha pasojat e një zjarri të tillë, duke përfshirë lokalizimin e tij, shuarjen, evakuimin e punonjësve dhe qytetarëve, si dhe ofrimin e ndihmës për të lënduarit. Në stërvitje morën pjesë edhe pjesëtarë të njësisë së specializuar të mbrojtjes civile, ambulancës, Kryqit të Kuq dhe punonjës të ndërmarrjeve komunale dhe të vetëqeverisjes lokale.

Kontrolli i stërvitjes së zjarrfikësve është bërë edhe në sheshin në qendër të Vllasotincës. Situata e supozuar ka ndodhur në aksidentin e një automjeti pasagjerësh dhe një cisternë që transportonte lëndë djegëse në rrugën kryesore që kalon në qendër të Vllasotincës. Në atë situatë ka pasur dhjetëra persona të lënduar rëndë dhe lehtë, ndërsa punëtorët në ndërtesën e Kuvendit Komunal është dashur të evakuohen. Janë kontrolluar edhe sirenat e alarmit, përkatësisht ndërprerjen e rrezikut, si dhe ushtrimet janë ndjekur nga një numër i madh i qytetarëve të cilët kanë monitoruar me kujdes trajnimin e pjesëtarëve të sistemit për reagim ndaj emergjencave dhe ngjarjeve.

Burimi: Veçernje Novosti, Trupi Koordinues