Arkiva e lajmeve
                   

TRAJNIM FALAS PËR KËRKIM PUNE EDHE NË GJUHËN ROME

31. janar 2022.

Bujanoc - Beograd - Shërbimi Kombëtar i Punësimit zhvillon trajnime online falas për të papunët "Kërkimi aktiv i punës" dhe "Rruga drejt një sipërmarrësi të suksesshëm" në gjuhën rome.

Trajnimi për kërkim aktiv të punës është i dedikuar për personat e papunë të cilët dëshirojnë të zotërojnë teknikat e kërkimit të punës, të përgatiten për tregun e punës dhe të bisedojnë me punëdhënësin, ndërsa trajnimi "Rruga drejt sipërmarrjes së suksesshme" u dedikohet personave të papunë që duan të fillojnë biznesin e tyre.

Këto trajnime online bazohen në përmbajtje audiovizive interaktive dhe ju lejojnë të ndiqni mësimet me një ritëm që i përshtatet çdo individi.

Një risi e veçantë, siç thuhet në deklaratë, janë versionet online të këtyre trajnimeve në gjuhën rome, të destinuara për romët e papunë.

Të gjithë të interesuarit mund ta ndjekin trajnimin nëpërmjet platformës së mësimit në distancë dhe nëpërmjet çdo pajisjeje (celular, tablet, laptop, kompjuter desktop).

Për më shumë informacion, të papunët mund të kontaktojnë këshilltarin e punësimit në degën kompetente të SHKP-së.

Realizimi i trajnimeve u mundësua me mbështetjen e programit global të bashkëpunimit zhvillimor gjerman “Migracioni për Zhvillim”, i cili zbatohet nga GIZ në vendin tonë.

Burimi: Bujanovacke, Trupi Koordinues

 

homescontents