Arkiva e lajmeve
                   

"TERAPIA E POEZISË" E GAZETARES JELENA STOJKOVIQ FITOI ÇMIMIN LULJA E BARAZISË

14. prill 2021.

Beograd - Bujanoc - Tregimi "Terapia e Poezisë", nga gazetarja Jelena Stojković nga Vranja, botuar në Večernji novosti, fitoi konkursin për çmimin gazetaresk "Lule e Barazisë" në kategorinë e mediave të shkruara.

Konkursi mori 13 punime gazetareske, dy në kategorinë e reportazheve në radio, dy në kategorinë e shtypur, gjashtë në kategorinë e Internetit dhe tre në kategorinë e reportazheve televizive. Punimet u vlerësuan nga një juri e përbërë nga: Ljiljana Bukvić (Danas) dhe Tatjana Dimitrić Mijailović (RTS Shabac).

- Në kategorinë e medias së shkruar bie në sy tregimi “Terapia e Poezisë” nga gazetarja Jelena Stojkovikov. Vullneti dhe imagjinata e marketingut të vajzës për të gjetur rrugën e saj tek lexuesit me vargjet e saj dhe në të njëjtën kohë t'i sigurojë vetes mbështetje financiare, me shkathtësi dhe pa patetikë. "Gazetarisht i qartë dhe konciz", shpjegoi juria.

Çmimi "Lulja e Barazisë" jepet për raportet e mediave që kanë të bëjnë me çështje të invaliditetit. Aktivitetet, do të publikohen të drejtat dhe arritjet e personave me aftësi të kufizuara, të cilat publikohen në media të shkruara, elektronike ose në internet me rëndësi kombëtare, rajonale dhe lokale. Çmimi afirmon modelin shoqëror të aftësisë së kufizuar dhe aktivizmin e personave me aftësi të kufizuara, promovon potencialin, të drejtat, qasjen gjithëpërfshirëse dhe kreativitetin e tyre.

Burimi: Bujanovaçke dhe Trupi Koordinues