Arkiva e lajmeve
                   

TË RINJTL NDIHMOJNË QENDRËS KOLEKTIVE

12. dhjetor 2012.

Burim: Gazeta popullore – Nish / Bujanoc-Banorët e qendrës kolektive “Salvatore” në Bujanoc kanë marrë pakete me garderob të dimrit. Me rastin e 5. dhjetorit ditës ndërkombëtare të vullnetarve, pjesmarrsit e programit të  YouthBuild i kanë ndarë ndihma të cilat i kanë grumbulluar gjatë aksionit humanitar.

Grupi multietnik prej 47 të rinjve të cilat marrin pjes në programin e YouthBuild, e cila implementohet nga iniciativa Qytetare, ka filluar aksioni për të mledhur ndihmë humanitare për qendrën kolektive “ Salvatore”. Bashkarisht me Qendrën e të rinjve (AWO) nga Bujanoci, janë mbledhur 48 paketa ndihmë humanitare gjatë asionit një javor.

Paketimet janë ndarë ne ditën Ndërkombëtare të Vullnetarëve për të nxjerr në pah rëndesin e angazhimit, për çdo të mire dhe i ka tërheq vëmendjen edhe gjendjen e banorve të qendrës kolektive në Bujanoc. Aksioni i mbledhjes së ndihmave humanitare do të vazhdoj me kohë. Pjesmarrit e gjeneratës së dytë programit YouthBuild do të vazhdoj me aksionin në komunën tonë. Këtë vjesht kanë filluar rekuntruksionet e parkut të qytetit në Bujanoc, kurse vitin e kaluar me ndihmën e bashkësis kanë ndërtuar 11 platforma të pjerrta për personat me aftësi të kufizuara dhe i kanë ngjyrosur rrethojat e shkollave në Preshevë dhe Bujanoc.

Motivii it ë rinjve për të qenë aktiv në vendin e tyre por edhe të arrijnë përvojë ndërrmarse, të kërkojn punë, të mësojn gjuhë dhe gjithçka të ngjajshme, Trajnimi në qendër të Bujanocit me sukses punon gati vitin e dytë rregullisht. Këtë vit në punë të Qendrës janë kyçur edhe të rinjtë nga Vraja. Program ii YouthBuild implementon Inicijativa qytetare me mbështetjen e Caritas Luxembourg, YouthBuild International, Qeveris së Holandës, qytetit të Vrajës dhe komuës Bujanocit e Preshevës

homescontents