Arkiva e lajmeve
                   

TË PUNËSUARVE NË BANJËN E BUJANOCIT DO T`I PAGUHEN PAGAT PËR VITIN 2018

15. maj 2020.

Bujanoc - Punonjësve të Spitalit Special të Banjës së Bujanocit u janë paguar pagat nga viti 2018 dhe një pjesë e pagave nga viti i kaluar, pasi ky mjet shëndetësor argëtoi nga Fondi i Sigurimeve Shëndetësore në shumën 22 milion dinarë.

Në këtë moment, punëtorët u mbetet, siç deklaroi deputeti popullor dhe punëtori i Banjës së Bujanocit, Nenad Mitroviq, "rreth 5 rroga, për vitin aktual dhe një pjesë nga fundi i vitit të kaluar".

"Pasi u zgjidh mosmarrëveshja me Fondin e Sigurimeve Shëndetësore, ne morëm rreth 22 milion dinarë të faturuar në vitin 2018 në emër të shërbimeve të ofruara shëndetësore rreth dhjetë ditë më parë. Paratë u përdorën për të shlyer borxhet ndaj punonjësve, "tha Mitroviq.

Ai theksoi se rreth 8 milion dinarë u kthyen në buxhetin e shtetit duke paguar paga, në emër të taksave dhe kontributeve.

"Ky është kontributi i Banjës së Bujanocit gjatë krizës me virusin korona", tha deputeti.

Burimi: Bujanovaçke dhe Trupi Koordinues