Arkiva e lajmeve
                   

TË ARRITURAT E TË RINJËVE NË RETHIN E JABLANICËS

13. dhjetor 2018.

Medvegjë - Qyteti i Leskovcit, Medvegjës, Lebanit dhe Vllasotincës së bashku marrin pjesë në projektin rajonal "Të punojmë për një të ardhme më të mirë për fëmijët", që synon fuqizimin e të rinjve dhe stimulimin e prindërve. Vlera e projektit është 67 milion dinarë, dhe kontratat janë pranuar nga rreth njëqind e njëzet të rinj.

Specialiteti tradicional i vendlindjes tëBorislav Ilicit me duart të arta e ka shëndruar në punë: në qytetin e zgarës qysg një vit e gjysëm bënë qofte.

Mjete te pakthyshme nga projekti “Të punojmë për një të ardhme më të mirë për fëmijët"një sipërmarrës 23 vjeçar nga Leskovci do ta përdorë atë për të blerë makina të reja për të përmirësuar biznesin e tij dhe për të përmirësuar cilësinë e produktit.

Me 370,000 dinarë Stefan Stojiljkoviq nga Stajkovci pranë Vlasotincës bleu makina për vullkanizim dhe zgjeroi biznesin  që ai drejton me babain e tij. Tani, thotë ai, mund të mendojë për krijimin e familjes së tij:

 “Kur të keni një punë të sigurt, filloni të bëni diçka, që të mos vareni nga prindërit tuaj. "

Fuqizoni të rinjtë, ndihmoni ata të qëndrojnë në këmbë për të krijuar dhe zgjeruar familjet. Gjashtëdhjetë nga 18 deri në 35 vjeç morën këtë mundësi në Leskovac, rreth njëzet në Medvegjë ku ata mund të llogarisin në numrin  të madh të nxënësve.

"Interes i madh ishte për këtë masë," tha Jasmina Randjeloviq zëvendës kryetarja e Leskovcit. “Konkretisht kjo ka të bëjë me përshtatje të punës. Për këtë qëllim, shuma totale e përcaktuar është rreth 22 milion dinarë ".

Nebojsha Arsiq, Kryetari i Komunës së Medvegjës, thekson se të gjithë të rinjtë me diplomë universitare i kanë punësuar këtë vit:

"Pastaj, së bashku me Helpin kemi shpërndarë pesëmbëdhjetë grante prej 2,500 dinarë. Dhe tani do të ndajmë edhe 20 grante me 400.000 dinarë.

Burimi:RTS dhe Trupi Koordinues