Arkiva e lajmeve
                   

SVETI SAVA: AKADEMIA SHPIRTËRORE DHE SHFAQJA SHKOLLORE

28. janar 2019.

Bujanoc - "Shën Sava na ka bërë të qartë se kush jemi, të kujt jemi dhe çka është" shtëpia serbe "- ndjekim rrugën e tij", është porositur nga Akademia Shpirtërore e Svetosavskës, e cila u organizua në komunitetin e kishës Qendra Kulturore e Bujanocit me rastin e Ditë së Shën Savës.

"Tetë shekuj zgjat ajo çka  Sveti Sava ka qenë nikoqir, e kishës 800 vjeçare të cilën e kishte krijuar, letra dhe tempuj që na ka lënë, për të ruajtur dhe kujdesur, të jemi fëmijët e Shën Savës, si pasardhësit e tij, për të ndjekur rrugën e tij të paqes dhe rendit, dhe të mos heqim dorë nga ai "tha duke kujtuar kryepeshkopin e parë të Serbisë, shuguruar në 1219, dhe jubileut të këtij viti të Kishës Ortodokse Serbe, pastor i Bujanocit, kryeprifti Miqo Zelenoviq.

Në nder të Shën Savës, nxënësit e Shkollës Fillore "Branko Radiceviq” dhe SHkollës së Mesme “Sveti Sava" kanë kënduar këngët më të bukura shpirtërore, recituan dhe luajtën, ndërsa akademia filloi me Himnin e Shën Savës të cilën e kënduan në kor.

"Nga bota e zjarrit në Vraçar u lind përsëri - si një ide, udhëheqës, shkollë dhe kuptim, dhe ne e quajmë sot "Me dashuri të madhe për të shenjtin Sava ", porositë nxënësit.

Në Akademinë e Shenjtë të Shën Savës, përveç qytetarëve, morën pjesë përfaqësues të Kishës Ortodokse Serbe, vetëqeverisje lokale, Ushtrisë së Serbisë dhe drejtorët e shkollave.

Burimi: Bujanovaçke dhe Trupi Koordinues