Arkiva e lajmeve
                   

STANKOVIQI: EMRI I I NJOHUR I VRASËSIT TË POLICIT

28. tetor 2013.

BeogradZoran Stankoviq, kryetar i Trupit koordinues për komunën Preshev, Bujanoc dhe Medvegjë, ka deklaruar se pret burgosjen e njeriut që e vrau policin Goran Gjorgjeviqin, që është emri i njohur dhe që ai gjindet në Kosovë dhe Metohi.

“Është emri i njohur i vozitsit i cili e ka vrarë policin Goran Gjorgjeviqin te Tërrnovci i Madhë dhe tash vetëm pritet burgosja e atij personit për të cilin dihet që ka kaluar në teritorin e Kosovës dhe Metohisë” , ka thënë Stankoviqi.

Stankoviqi mysafir në RTS, ka përkujtuar se është burgosur pasagjeri që ishte në makinën që e ka goditur Gjorgjeviqit, si dhe makina është gjetur. Duke folur për informacionet se policia nuk hy në Tërrnocin e Madhë, të cilën ekspertët e tregojnë si stacionë të rëndësishëm në shpërndarjen e drogës, Stankoviqi ka përmendur se në qendrën e Tërrnocit të Madhë veq disa vite gjendet stacioni policorë dhe nëpër këtë vend çdo ditë kalojnë xhandarmeria dhe strukturat tjera të sigurisë. Aj ka shtuar se policia dhe organet e autorizuara të sigurisë përcjellin çka po ndodhë në atë vend dhe vërteton që “nuk ka asnjë pjesë të teritorit të cilën ata nuk munden me vizitu dhe që nuk munden me intervenu” . Stankoviqi ka veçuar se nuk janë të gjithë banorët e Tërrnocit të Madhë shitës droge dhe që policai i ka të dhënat në lidhje me këtë “kush janë ata njerzë që lëvizin në anën tjeter të ligjit”.

“Migjithatë ata janë shumë mire të organizuar dhe shumë mire të pajisur, por ne patjetër duhet ta bëjmë edhe me policinë tonë dhe me strukturat e sigurisë sepse i bie që ndonjëher ata janë shumë më mirë të organizuar dhe më mire të përgatitur”, ka thënë Stankoviqi. 

Aj ka theksuar dhe pjestarët e strukturavë të sigurisë i burgosin ata njerz, por rezultatet pozitive të këtyre nuk janë prezent në publik. I pyetur a do të lejojnë organet shtetrore përfaqsuesve qeveritar të Kosovës dhe Metohis të vizitojnë komunat në jug të Serbisë, kryetari i Trupit koordinues ka thënë që kjo pyetje është në  juridiksionin e ministrit pa portofol Alaksandar Vullin dhe Zyrës për Kosov dhe Metohi.

“Ata janë ata të cilët së bashku me organet tjera shtetrore e vlersojnë që a mundë vizita e ndokujtë ta bjer deri te ndonjë padëshir, ose ndonjë aktivitet që nuk janë të pajtueshme me Kushtetutën tonë, ligjet ose të drejtat e pakicave”, ka theksuar Stankoviq dhe ka vërtetuar qe ato vizita ende nuk janë të miratuara.

Saj për këtë vizitës të paralajmruar komunave në jug të Sërbisë ministrja e shëndetsis Sllavica Gjukiq Dejanoviq, Stankoviqi ka thënë që vizita e saj është fillimi i realizimit Raportit qeveritar nga shtatë pikat ku janë caktuar temat për bised me përfaqsuesit shqiptar të partive politike. Aj ka thënë që tema e bisedimeve do të jetë fillim i punës së maternitetit në Preshevë, formimin e institucioneve të cilat do të merren me personat për nevoja të veçanta, specializime dhe kuadro,  duke pasur parasysh që ministrja më së pari do të bisedoj me drejtorat e shtëpive të shëndetit që janë në hapsirat e tri komunave dhe me drejtorin e qendrës së mjeksis në Vranjë.

Duke folur rreth paknaqsive të disa Serbve nga jugu i Sërbisë, siç e vlersojnë, mirëdashësinë e raporteve qeveritare ndaj Shqiptarve, Stankoviqi përkujton se shteti e ka marrë obligim ndaj bashkësisë ndërkombtare dhe ndaj nacionaliteti të pakicave shqiptare dhe këto marveshje duhen të realizohen.

Burimi: Tanjug dhe Trupi Koordinues