Arkiva e lajmeve
                   

SJELLJA E EMIGRANTËVE NË SISTEMIN SHKOLLOR TË SERBISË JEP REZULTATE POZITIVE

29. shtator 2017.

Preshevë – Vlerësimet e para pas sjelljes së fëmijëve të emigrantëve në sistemin shkollor të Serbisë tregojnë rezultate pozitive.

Personeli i shkollës fillore “Vuk Karaxhiq” në Preshevë, mendon se për arsye të arsimimit të përbashkët të avansimit jo vetëm të fëmijëve të sapoardhur, por edhe fëmijëve nikoqir.

As në mësojtoren fëmijët e emigrantëve nuk dallohen nga fëmijët e vendit, si dhe fëmijët mësojnë lëndët universal, siç janë gjuha angleze, matematika, artit, fizike dhe gjuhë serbe.

„Mendimi im është që fëmijët ta pranojnë mirë këtë shkollë. Këtu janë dy vajza dhe planifikoj që ta ndjekin shkollën deri sa të mos shkojmë më tej“, ka deklaruar ish zyrtarja e policisë në Iran, Sonja Mohamed, e cila me burrin në qendrën për pranim në Preshevë është që 11 muaj.

Në qendrën për pranim në Preshevë momentalish qëndrojnë 197 emigrantë, kryesisht nga Afganistani, Iraku dhe Irani, prej të cilëve 42 janë fëmijë shkollor.

Burimi: RTS dhe Trupi Koordinues