Arkiva e lajmeve
                   

SHTËPIA E SHËNDETIT NË MEDVEGJË KA MARRË AMBULANCËN KONTEJNER NGA EU-JA

1. mars 2021.

Medvegjë - Si pjesë e mbështetjes dhe ndihmës për Serbinë në luftën kundër epidemisë së virusit korona, Bashkimi Evropian filloi vitin e kaluar, dhe vazhdoi këtë vit, me donacione të kontejnerëve - ambulancave për pritjen dhe kontrollimin e pacientëve. Një kontejner i tillë shëndetësor është vendosur gjithashtu në zonën e Qendrës Shëndetësore në Medvegjë.

Kontejnerët me mobilje për triazh dhe kujdes shëndetësor emergjent mundësojnë triagji të pacientëve dhe në të njëjtën kohë parandalojnë hyrjen e personave potencialisht të infektuar në ambientet e institucioneve shëndetësore. Ato janë të pajisura me një shtrat ekzaminimi, një tavolinë me dy karrige, një termometër pa kontakt, kontejnerë më të vegjël për mbetje mjekësore dhe infektive dhe një kosh mbeturinash.

"Kontejnerët janë një segment i rëndësishëm në luftën e përgjithshme kundër pandemisë dhe një faktor parandalimi sepse ato mundësojnë parandalimin e hyrjes së personave potencialisht të infektuar në institucionet shëndetësore." Punonjësit e shëndetësisë, të cilët janë në ballë të kësaj lufte, duhet të mbrohen në mënyrë që të mund të ndihmojnë të gjithë ne gjithashtu. Prandaj, mbrojtja e tyre është thelbësore për suksesin e luftës sonë kundër Kovid. Kontenieri i BE-së për mbrojtjen shëndetësore të popullatës do të përdoret për kujdesin e pacientëve me virusin KOVID 19, dhe më vonë në punën e rregullt të këtij institucioni ”, tha drejtori i Qendrës Shëndetësore Dragan Angjelkoviq.

Ai u bëri thirrje të gjithë bashkëqytetarëve që të aplikojnë për vaksinën përmes portalit e-uprava, dhe nëse nuk janë në gjendje ta bëjnë këtë, të kontaktojnë mjekun e tyre të zgjedhur, në mënyrë që të marrin ndihmë për aplikimin.

Burimi: Jugmedia, Info Qendra Jug, TV 4S dhe Trupi Koordinues