Arkiva e lajmeve
                   

SHKOLLAVE NË BUJANOC IU JANË DORËZUAR TABLETËT

5. qershor 2020.

Në kuadër të projektit "Qyteti ynë, shkollat ​​tona", të cilin Shërbimi i Trupit Koordinues për komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë e implementon në bashkëpunim me organizatën "Grupa 484" dhe me mbështetjen financiare të Fondacionit për Fëmijët Pestalozzi nga Zvicra, si dhe komunën e Bujanocit dhe Ministrinë e Arsimit , Shkencës dhe Zhvillimi Teknologjik, në Shtëpinë e Kulturës në Bujanoc u organizua shpërndarja e 195 pajisjeve – tabletëve për nxënës të shkollave fillore dhe të mesme nga territori i komunës së Bujanoc.

Pajisjet e tabletave janë të destinuara për studentët që kishin vështirësi të mësojnë në distancë.

Fondacioni i Fëmijëve Pestalozzi dedikoi një pjesë të fondeve për të ndihmuar shkollat ​​partnere në shkolla dhe materiale për t'i ndihmuar fëmijët e tyre të ndjekin mësimin në distancë.

Projekti "Qyteti ynë, shkollat ​​tona" po realizohet për të katërtin vit me radhë, dhe deri më tani më shumë se një mijë nxënës dhe rreth treqind arsimtarë kanë marrë pjesë në aktivitetet, punëtoritë dhe trajnimet e projektit,

Burimi: Trupi Koordinues