Arkiva e lajmeve
                   

SËSHPEJTI KALIMET MË TË SIGURTA HEKURUDHORE

23. korrik 2018.

Preshevë – Infrastruktura e hekurudhave në Serbi në të ardhmen do të sigurojë gjysmë-barrierat dhe sinjalizimin e ndritshmë në gjashtë vendkalime nivel në Serbi, për qëllim të rritjes së sigurisë në rrugë në këto fusha në një nivel më të lartë.

Kështu, në periudhën e ardhshme në linjën kryesore hekurudhore Nih - Preshevë gjysmë-barrierat dhe sinjalet e ndriçuara do të sigurohet vendkalimet rrugore në fshatin Raincë në afërsi të Preshevës, si dhe në mes të stacionit hekurudhor Leskoc dhe Gjorgjevë.

Për këtë punë infrastruktura hekurudhore e Serbisë do të ndajë më shumë se 90 milion dinarë, ndërsa prioritetet janë përcaktuar në bazë të kërkesës së qeverive lokale për shkak të rritjes së intesitetit të trafikut rrugor.

Punimet do të realizohen në mënyrë të vazhdueshme dhe pritet që aktivitetet e para në marrëveshjen e tyre të fillojnë në muajin e ardhshëm.

Burimi: Jugmedia dhe Trupi Koordinues