Arkiva e lajmeve
                   

,,Rruga e sigurte'' ne Banjen e Bujanocit

18. nëntor 2008.

Ushtria e Serbise sot me 21 nentore do te mbaje ushtimet sanitare nderkombetare me ekipet medicinale te ushtrise se Norvegjise dhe Maqedonise me titull ,,Rruga e sigurte''

Ne banjen e Bujanocit ka filluar punen Spitali local I AUM (Akademise Ushtarake Medicinale) ne te cilen nga data 11 e deri me 15 nentore mjeket nga Akademia Ushtarake, spitalit ushtarak te Nishit, Qendres se Akademise Ushtarake te Beogradit si dhe nga Qendra medicinale nga Novi Sadi do te ndihmojne ne intervenime kirurgjike, interniste, stomatologjike dhe ndihma tjera te pergjithshme qytetareve te regjionit te Pcinjes. Ne keto detyra jane te angazhuar 22 mjek dhe 30 teknik medicinal.

,,Detyra jone eshte t'u ofrojme sherbime sanitare banoreve te Vranjes, Presheves, Bujanocit si dhe banoreve te tjere nga ky regjion ne menyre qe te japim kontributin ne zhvillimin e bashkepunimit civilo-ushtarak ne Jug te Serbise. Ne nderkohe deshirojme qe permes kontrollimeve shendetesore dhe konsultimeve t'u ndihmojme sektorit civil dhe atij shendetesore ne kete regjion'' deklaroi komandanti I spitalit local te AUM, koloneli Nikolla Zec.

Kontrollimet e qytetareve local do te kryhen me 15 nentore, ku me vone spitali local do te angazhohet ne ushtrimet ushtarako-medicinale nderkombetare ,,Rruga e sigurt 08''. Ushtrimet do te mbahen prej 16-20 nentore. Ne keto ushtrime do te marrin pjese pjesetaret e Sanitetit ushtarak te Republikes se Serbise, Mbreterise se Norvegjise dhe Republikes se Maqedonise. Ushtrimet do te udhehiqen nga Kryeshefi I Akademise Ushtarake Medicinale general-majori prof.dr Miodrag Jevtiq.