Arkiva e lajmeve
                   

REZULTATET PRELIMINARE NË PRESHEVË: ASNJË LIST NUK MUND TA FORMOJË QEVERISJEN I PAVARUR

30. mars 2021.

Preshevë - Sipas rezultateve të para paraprake të Komisionit Komunal të Zgjedhjeve në Preshevë, asnjë nga shtatë listat nuk mund të formojë një qeveri në mënyrë të pavarur, njoftoi RTS.

Nga 38 këshilltarë në Kuvendin Komunal, 14 i përkasin Alternativës për Ndryshim, nëntë Partisë Demokratike të Shqiptarëve, shtatë Partisë për Veprim Demokratik, pesë Lëvizjes për Reforma dhe një Unionit Demokratik të Shqiptarëve.

Koalicioni i partive serbe "Për Ardhmërinë e Preshevës" do të ketë dy këshilltarë në parlamentin lokal.

Pjesëmarrja ishte rreth 40 përqind e gati 42,000 votuesve të regjistruar.

"Dallimi është se këtë vit votuesit dolën më shumë se në zgjedhjet e mëparshme, ishin rreth 16,000 apo më shumë, dhe 18,252 votues shkuan në votime. "Secila parti ka rezultate të ndryshme, u takon atyre se si do të bien dakord mbi formimin e qeverisë," tha Kenan Kamberi, kryetari i Komisionit Komunal të Zgjedhjeve në Preshevë.

Burimi: Tanjug, Beta, Danas dhe Trupi Koordinues