Arkiva e lajmeve
                   

PËR TRI DITË PA APLIKIM JANË VAKSIONUAR 220 BUJANOCAS

30. mars 2021.

Bujanoc - Rreth 220 banorë të komunës së Bujanocit u vaksinuan kundër koronavirusit pa njoftim paraprak në e-Uprava në një lloj veprimi të Shtëpisë së Shëndetit, e cila u krye nga një ekip i lëvizshëm në fshatra dhe në qytet në ditët e mëparshme . Imunizimi u krye me vaksinën Astra Zeneca.

Sipas drejtoreshës së këtij institucioni Dr. Daliborka Pavlović, vaksinimi pa regjistrim nuk është më i mundur, duke marrë parasysh që afati përfundoi të dielën.

"Tani ne po vazhdojmë sipas regjimit të vendosur, qytetarët po regjistrohen përmes e-Upravës, po marrim lista dhe po vaksinohemi në pikat tona të imunizimit," tha ajo.

Vaksinimi në terren u realizua me ndihmën e kryetarëve të bashkësive lokale, të cilët dorëzuan në Shtëpinë e Shëndetit listat e banorëve që duan të marrin vaksinën.

Deri më tani, 3,431 njerëz në Bujanoc kanë marrë dozën e parë të vaksinës, dhe 1,866 njerëz kanë marrë të dyja dozat e vaksinës.

Burimi: Bujanovaçke dhe Trupi Koordinues