Arkiva e lajmeve
                   

PËR MEDVEGJË, LEBANE DHE BOJNIK 29,1 MILION DINARË NGA FONDI I BUXHETIT

29. mars 2021.

Medevegjë - Ministria e administratës shtetërore dhe vetëqeverisjes lokale njoftoi se ka ndarë 29.1 milion dinarë nga Fondi i buxhetit për realizimin e projekteve në tre komuna të rrethit administrativ Jablanica - Medvegjë, Lebane dhe Bojnik.

Pas nënshkrimit të kontratës me kryetarin e Medvegjës, Nebojsha Arsiq, Ministrja Marija Obradoviq vuri në dukje se qytetet dhe komunat në Serbi u zgjuan dhe këtë vit dhe aplikuan për 225 projekte me vlerë 2.2 miliard dinarë nga Fondi i buxhetit.

Vlera e Fondit për këtë vit është 460 milion dinarë, të cilët u ndanë për projekte në 54 njësi të vetëqeverisjes lokale në Serbi.

Medvegjja garoi me dy qëllime, përkatësisht projektet e infrastrukturës dhe projektet për mbrojtjen nga katastrofat natyrore. Vlera e tyre totale është rreth 13.5 milion dinarë, dhe ato janë të destinuara për rindërtimin dhe rehabilitimin e NP "Mladost", si dhe për pastrimin e shtretërve të lumenjve dhe rehabilitimin e rrjetit rrugor, i cili është dëmtuar nga fatkeqësitë natyrore.

Ministrja Obradoviq vuri në dukje se Medvegja përmendet shpesh në Qeverinë e Serbisë si një nga komunat më aktive, e cila kërkon fonde për projektet e saj, të gjitha në mënyrë që të përmirësohet funksionimi i vetëqeverisjes lokale.

"Është e rëndësishme për qytetarët të dinë që lidershipi i tyre njihet në Beograd si dikush që është aktiv dhe se kjo pjesë e Serbisë qendrore nuk është lënë pas dore nga Qeveria. Zbatimi i politikës së zhvillimit të ekuilibruar në tërë Serbinë, dhe posaçërisht investimi në komuna si Medvegja, është thelbi i politikës sonë dhe gjithçkaje që ne kemi bërë që nga viti 2012, "tha ministrja Obradoviq.

Ajo theksoi se përparësia e Qeverisë është vaksinimi i popullatës më të vjetër se 60 vjeç, në të cilën Medvegja është një shembull i mirë me 32% të qytetarëve të vaksinuar në atë kategori moshe.

Burimi: Danas, E-kapija, Jugmedija dhe Trupi koordinues