Arkiva e lajmeve
                   

PARANDALIMI I PËRHAPJES SË SËMUNDJEVE INFECTIVE

18. dhjetor 2017.

Medvegjë – Duke iu faleminderuar Shërbimit të Trupit Koordinues të Qeverisë së Republikës së Serbisë për komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë, komunës së Medvegjës, Stacioni i Veterinarisë në Medvegjë do të realizoj masat e biosigurisë zoohigjienike në amviseritë e territorit të komunës së Medvegjës.

Në kuadër të aksionit do të bëhet deratizimi sistematik dhe dezinsketimi për qëllim të parandalimit të sëmundjeve infektive. Vlera të cilin komuna e Medvegjës e ka nadrë për stacionin e veterinarisë nga mjetet e fituara nga Shërbimi i Trupit Koordinues për komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë është 200.000 dinarë.

Ky është një ndër aksionet të cilat i ka realizuar komuna e Medvegjës me Trupin Koordinues. Duke iu faleminderuar këtij aksioni është rritur efikasiteti i parandalimit të sëmundjeve infective me të cilat blegëtoria ballafaqohet që disa vite në këtë vend.

Burimi: Jugmedia dhe Trupi Koordinues