Arkiva e lajmeve
                   

PAGESA PËR KOMPENZIMIN E HARXHIMEVE RRUGORE PËR NXËNËSIT E SHKOLLAVE TË MESME

28. qershor 2022.

Bujanoc - Beograd - Sot do të paguhet kompensimi për shpenzimet e udhëtimit për 541 nxënës të shkollave të mesme nga Bujanoci.

Kryetari i komunës, Nagip Arifi, ka bërë të ditur se ka nënshkruar urdhër për pagesën e gjithsej 2.9 milionë dinarëve për nxënësit e disa fshatrave të komunës së Bujanocit, të cilët vijojnë shkollat ​​e mesme në Bujanoc dhe Preshevë.

“Kjo tregon se sa kujdesemi për nxënësit tanë dhe sa jemi të përkushtuar për edukimin e gjeneratave të reja”, tha Arifi.

Paratë për shpenzimet e udhëtimit janë siguruar nga Shërbimi i Trupit Koordinues për komunën e Preshevës, Bujanocit dhe Medvegjës, ndërsa nxënësve do t'u rimbursohet 40 për qind e vlerës së biletës mujore të ngarkuar nga transportuesi i autorizuar.

Tarifa paguhet për muajt prill, maj dhe qershor.

Shuma më e lartë do të jepet për nxënësit e shkollave të mesme që udhëtojnë në rrugën Kosharno-Preshevë, 17600 dinarë.  Nxënësit e Rakovecit kanë shpenzimet më të ulëta të transportit për në shkollat ​​e Bujanocit, gjegjësisht nga 2100 dinarë.

Burimi: Bujanavčke, Trupi Koordinues