Arkiva e lajmeve
                   

PAGAT MESATARE NË MEDVEGJË DHE CRNA TRAVA JANË MË TË LARTA SE NË LESKOVC

31. mars 2021.

Medvegjë -Nga të dhënat zyrtare statistikore mbi fitimet neto në janar të këtij viti, mund të thuhet se është më fitimprurëse të jetosh në Medvegjë ose Crna Trava sesa në Leskovc, sepse pagat në ato dy komuna ekonomikisht të pazhvilluara ishin më të larta se në qytetin në Veternic, ku vetëm fabrikat punësuan rreth 10,000 njerëz.

Pagat në janar ishin më të ulëta në pothuajse të gjitha qytetet dhe komunat në Serbi sesa në dhjetor të vitit të kaluar  dhe në rrethin e Jablanicës ato ishin më të larta vetëm në dy komunat e lartpërmendura.

Paga mesatare neto në Serbi në janar 2021 arriti në 63,108 dinarë, 5.3 përqind më pak se një muaj më parë.

Në komunën e Medvegjës, paga mesatare neto në janar 2021 ishte 55.143 dinarë, 1.4 përqind më shumë se një muaj më parë, dhe në Crna Trava 49.968 dinarë, 0.7 më shumë se në dhjetor 2020.

Kjo pagë në zonën e qytetit të Leskovcit arriti në 49.488 dinarë, 3.1 përqind më pak se muajin e kaluar

Ajo është e njohur për Medvegjën që pagat e minatorëve në minierën "Lece" rrisin mesataren, dhe për Crna Trava është e paqartë, duke marrë parasysh që shumica e punonjësve punojnë në vetëqeverisjen lokale me një buxhet modest.

Përndryshe, rrethi i Jablanicës është ende në një sfond famëkeq mbi këtë bazë, si dhe qyteti i Leskovcit, qendra e tij ekonomike dhe administrative.

Burimi: Jugmedia dhe Trupi Koordinues