Arkiva e lajmeve
                   

PA REAKSIONE NË VAKSINË, NGA SHTËPIA E SHËNDETIT NË BUJANOC FTOJNË QYTETARËT QË TË PARAQITEN

22. janar 2021.

Bujanoc - Vaksinimi i qytetarëve kundër koronavirusit në Bujanoc do të vazhdojë gjatë fundjavës, u konfirmua nga Shtëpia e Shëndetit.

Dr. Afërdita Mustafa, koordinatore për imunizim në Shtëpinë e Shëndetit, ftoi qytetarët të aplikojnë për vaksinim në portalin e-uprava.  

“Ne do t’i vaksinojmë qytetarët çdo ditë. Unë i ftoj të aplikojnë sepse vaksina është çelësi për t'i dhënë fund pandemisë kovid ", tha Dr. Mustafa.

Siç theksoi ajo, deri më tani asnjë efekt anësor nuk është regjistruar tek të vaksinuarit.

Kjo u konfirmua nga disa qytetarë që u vaksinuan dje.

"Më thanë që pas marrjes së vaksinës, mund të kishte dhimbje në krah, skuqje të lëkurës, reaksion alergjik ose ethe një ditore, por unë nuk kisha asgjë nga ato. Nuk ndjeva ndonjë ndryshim ”, tha një nga të vaksinuarit.

Vaksina u mor nga 43 persona gjatë ditës së parë të "vaksinimit masiv" në Bujanoc.

 Metohisë, përfshirë shqiptarët, po vaksinohen kundër koronës në Shtëpinë e Shëndetit në Bujanoc.

Ata arritën në Bujanoc të enjten me dhjetë autobusë nga Ranilugu, Gjilani, Kamenica dhe zona përreth.

Shqiptarët nga Gjilani thonë se ata erdhën në Bujanoc për të vaksinuar sepse nuk ka vaksina në Kosovë dhe Metohi, kështu që ata e shfrytëzuan rastin që iu ofrua.

Sipas Dr. Daliborka Pavloviq, drejtoreshës së Shtëpisë së Shëndetit, ky institucion shëndetësor u dha hapësirë ​​kolegëve nga Kosova dhe Metohia vetëm me urdhër të Ministrisë së Shëndetësisë.

"Vaksinimi i banorëve nga Kosova dhe Metohija është kryer këtu për tre ditë dhe po mbaron sot. Unë nuk kam të dhëna se sa njerëz janë vaksinuar sepse koordinatorët e tyre të imunizimit janë përgjegjës për këtë, dhe ne vetëm i ua kemi bërë të qasur hapësirën", tha Dr. Pavloviq

Sipas informacioneve jozyrtare nga Shtëpia e Shëndetit, të paktën 300 persona nga Kosova dhe Metohia mbërritën dje, dhe fotografia e mësipërme nga ky institucion dëshmon për turmën.

Dy ditë më parë, Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, tha se shteti do të duhet të punojë për të mundësuar vaksinimin për qytetarët e Kosovës dhe Metohisë, duke pasur parasysh problemet me autoritetet atje, të cilat parandalojnë shpërndarjen e vaksinës.

"Për shkak të kësaj, disa qytetarë nga Kosova dhe Metohia do të duhet të vaksinohen në pikat e kontrollit në Serbinë qendrore," tha ai.

Burimi: Bujanovaçke dhe Trupi Koordinues