Arkiva e lajmeve
                   

NXËNËSIT E GARËS “SERBIA NË RITMIN E EVROPËS” NË TAKIM TEK KRYETARI I KOMUNËS SË MEDVEGJËS

5. qershor 2020.

Medvegjë – Kryetari i komunës së Medvegjës organizoi një pritje për fëmijë në zyrën e tij, e cila do të përfaqësojë komunën e Medvegjës këtë vit në konkursin "Serbia në ritmin e Evropës" në Vrajë, dhe i cili do të transmetohet në Televisionin Prva.

Pas pritjes zyrtare në kabinet, kryetari i komunës së Medvegjës, Nebojsha Arsiq, mbajti një konferencë për shtyp, duke theksuar se këta fëmijë janë krenaria dhe e ardhmja e komunës së Medvegjës.

"Fëmijët janë promovuesit tanë më të mëdhenj, e ardhmja dhe krenarinë jonë. Të gjitha projektet që ne bëjmë në të vërtetë janë menduar për ta. Kjo ngjarje është një nga më të mëdhat në aspektin e muzikës në vend, dhe komuna jonë është një nga 24 qeveritë lokale që do të përfaqësojë një nga vendet e Eurovizionit përmes konkursit "Serbia në ritmin e Evropës". Medvegja, si gjithmonë, aspiron të ketë një pozitë në majë të lart me cilësinë e saj, dhe besoj se fëmijët tanë do ta sjellin vendin e parë në komunën e Medvegjës. I uroj suksese dhe fitore, për t’i siguruar komunës së Medvegjës një vend pritës vitin e ardhshëm, dhe për të promovuar komunën tonë, Jabllanicën e Epërme dhe bukuritë e saj, të cilat do të plotësonin imazhin e Medvegjës, mikpritjen dhe pasurinë tonë, domethënë fëmijët tanë që na përfaqësojnë dhe që janë pasuria jonë më e madhe dhe për të cilën jemi shumë krenarë "- tha kryetari i komunës së Medvegjës, Nebojsha Arsiq.

Ngjarja "Serbia në ritmin e Evropës" është mbajtur që nga viti 2008, dhe ka për qëllim për fëmijë të talentuar muzikorë të shkollave fillore dhe të mesme. Ky projekt më i madh muzikor për fëmijë në Serbi u mbështet nga ambasadorët e Evropës dhe Bashkimit Evropian, dhe u përkrah medialisht nga Televisioni Prva.

Burimi: Info Qendra Jug dhe Trupi Koordinues