Arkiva e lajmeve
                   

NË “SVETI SAVA” 120 VENDE PËR NXËNËSIT E ARDHSHËM

28. qershor 2022.

Bujanoc - Beograd - Bujanoc Shkolla e mesme "Sveti Sava" këtë vit mund të regjistrojë maksimumi 120 nxënës në klasën e parë.

Siç tha Biserka Joviq, drejtoresha e shkollës, në klasën e parë regjistrohen katër paralele me maksimum 30 nxënës.

Vitin e kaluar në vitin e parë ka pasur 150 vende dhe janë regjistruar 101 nxënës.

Tani në nivelin e katërt kemi profilet arsimore “teknik doganor”, ​​“infermier-edukator” dhe “teknik mekanik i mjeteve motorike”, ndërsa në nivelin e tretë ka vende për 30 kuzhinierë, nga të cilët 10 studentë do të arsimohen në dual. arsim, dhe 20 në të rregullt”, thotë drejtori Joviq.

Ajo theksoi se nxënësit që regjistrohen në degën “kuzhinier”, për të cilën ka interes të madh, zgjedhin arsimin e dyfishtë për shkak të praktikave të mira dhe përfitimeve për ta.

“Unë rekomandoj që shefat e kuzhinës të regjistrohen sipas dualit, sepse që në vitin e parë kanë një praktikë me partnerë socialë që mund të jenë nesër punëdhënës të tyre dhe ato janë përfitime për nxënësit në çdo kuptim”, shtoi drejtoresha.

Shefat e ardhshëm të kuzhinës që do të zgjedhin arsimin e dyfishtë do të kenë mundësinë të fitojnë aftësi dhe aftësi kulinare nga mentorët në NP “Nasa radost” në Bujanoc, picerinë “Bergamo” dhe restorantin “Gradska meana” në Vranë, si partnerë socialë të shkollës.

Përveç interesimit të madh për profilin “infermier-edukator”, sipas drejtorit, jo më pak i pëlqyer është edhe drejtimi “teknik doganor”.

“Të dy drejtimet janë po aq të njohura. Që kur kemi rifutur teknikun e doganës, kemi regjistruar nga 30 nxënës. Gjithmonë ka qenë plot”, thotë Jovic.

Sipas kalendarit të Ministrisë së Arsimit, plotësimi dhe dorëzimi i listës së dëshirave për regjistrimin në shkollat ​​e mesme është deri në datën 6 korrik dhe tashmë në datën 13 korrik, portali Moja srednja skola do të mund të inspektojë listën e nxënësve të shpërndarë sipas arsimit. profilet dhe drejtimet në shkollat ​​e mesme.

Burimi: Bujanovacke, Trupi Koordinues