Arkiva e lajmeve
                   

NË SHTËPINË E SHËNDETIT NË BUJANOC KANË ARRITUR 1.100 VAKSINA.

24. tetor 2016.

Bujanoc – “Të gjithë qytetarëve të cilët dëshirojnë që me kohë të arrijnë imunitet në virusin e gripit sezonal mund të vaksinohen në Shtëpinë e Shëndetit në Bujanoc”, tha dr Llepa Jovanoviq, drejtoresha e këtij institucioni shëndetësor.

 “Janë dorëzuar 1.100  doza për vaksinimin falas”, tha ajo.

Mjekët rekomandojnë sëpari imunizimin e të sëmuarve kronik dhe personave të moshës prej 65 vjet, si edhe fëmijët dhe të rinjëve të cilët janë të sëmurë nga sëmundjet e mushkërive.

Rekomandimi i drejtohet edhe njerëzve të shëndoshë, punonjësve dhe personave me diabet, sepse vaksina është më efektive nga mbrotja e gripit sezonal. 

Mendohet se koha optimal për vaksinimin është gjatë tetorit dhe nëntorit, në mënyrë që organizmi i njeriut me kohë të arrij imunitetin.

Burimi: Bujanovaçke dhe Trupi Koordinues