Arkiva e lajmeve
                   

NE PRESHEVE PERFUNDON PROJEKTI„TREGIMI YNE“

24. dhjetor 2018.

Projekti I filmit ,I cili eshte krijuar permes punes shume mujore te perbashket te dy shkollave fillore „Vuk Каragjiq“ dhe „Profesor Ibrahim Kelmendi“ nga Presheva, me mbeshtetjen e madhe te shkolles se filmit FOKUS “nga Beogradi,ne Presheve u shenua ngjarja perfundimtare ne kornizen e projektit „Tregimi Yne “ te cilin sherbimi I trupit Koordinues i Qeverise se Republikes se Serbise per komunat Presheve ,Bujanoc dhe Medvegje zbaton ne bashkepunim me qendren e politikes se arsimit ,dhe me ndihmen financiare te fondacionit per shoqerine e hapur nga Ministria e Arsimit shkences dhe teknologjise te Republikes se Serbise.

Ne projekt moren pjese nxenesit dhe arsimtaret e klaseve te gjashta dhe te shtata te  dy shkollave te cilet kane kaluar ne seminare dhe trajnime qe synojne zhvillimin e qendrimeve qe lidhen me interkulturen dhe forcimin e bashkpunimit ndermjet shkollave.