Arkiva e lajmeve
                   

NË MEDVEGJË ËSHTË SHFAQUR“AMOROSO”

11. tetor 2019.

Medvegjë - Sezoni i dytë i muzikës artistike në kuadër të projektit "Muzika Artistike në Jug - Medvegja 2019" ka filluar në sallën e Qendrës Kulturore të Komunës së Medvegjës. Koncerti i parë, nga gjashtë të planifikuar deri në fund të vitit, u mbajt nga orchestra e dhomës në Leskoc "Amoroso". Në orkestrër morën pjesë solistët Bilana dhe Katarina Miljkoviq. Janë realizuar veprat e barokut, klasicizmit, romantizmit dhe muzikës së shekullit XXI. Dirigjenti ishte i riu Igor Sarajliq, ndërsa prof. Dr Nebojsa Todoroviq, një muzikologe nga Nishi, drejtoi audiencën përmes koncertit dhe muzikës artistike në përgjithësi.

Deri në fund të vitit janë planifikuar shfaqjet e Grupi vokal Libero, Strings on the Ëind” (violinë, flaut, klarinetë dhe piano), grupi xhazit Trio Elegance, kuarteti i xhazit EYOT dhe Shkolla Muzikore “Stanislav Biniçki”.

Burimi: Jugpress dhe Trupi Koordinues