Arkiva e lajmeve
                   

NË MEDVEGJË ËSHTË SHËNUAR 140 VJETORI I ÇLIRIMIT NGA TURQIT

28. shkurt 2018.

Medvegjë – Në Sallën e Kuvendit të komunës së Medvegjës është mbajtur ora publike me rastin e shënimit të 140 vjetorit të çlirimit të Medvegjës nga Pushteti Osman.

Kryetari i komunës së Medvegjës, Nebojsha Arsiq, ka hapur orën publike me fjalët se secilit iu është dhënë kohë që të bëjë aq sa mundet dhe se gjithmonë do të ketë njerëz të cilët në atë kohë kanë bërë shumë dhe më mirë se të tjerët.

„Në këtë mënyrë çlirimtarët e kanë klasifikuar vetën në qytetarë të merituar, në radhët e atyrëve që publikisht duhet t`i jepen mirënjohje, sepse jetën e tyre e kanë dhënë që ky territor të çlirohet nga sundimi pesë shekullor turk”, tha Arsiq.

Orën publike e ka mbajtur profesori i historisë, Nemanja Joviq, i cili me një tregim bërë kthesë me shekujt mbrapa dhe kështu që të pranishmin në sallë ua ofroi ngjarjet të cilat i përkisnin betejave çlirimtare të cilat i kanë bërë në mënyrë që ky vend të jetë i lirë.

Burimi: Jugmedia dhe Trupi Koordinues