Arkiva e lajmeve
                   

“NË LITICI” NË BUJANOVC ME 31 MAJ

31. maj 2022.

Bujanoc - Beograd - Shfaqja teatrale "Në shkëmb", pas shfaqjes premierë në Pançevë dhe Beograd, do të luhet në Bujanoc të martën (31 maj) në ora 19 në Shtëpinë e Kulturës "Vuk Karaxhiq".

Shfaqja është frymëzuar nga drama “Norvegjia sot” e shkrimtarit zviceran Igor Bauersima ndërsa fjala është për një dramë romantike ekzistencialiste për dy të rinj që kërkojnë kuptimin e jetës, bazuar në një histori të vërtetë.

 “Në bisedë, Julia njofton se dëshiron të vrasë veten dhe se nuk dëshiron ta bëjë e vetme”, thuhet në përshkrimin e shfaqjes.

“Shfaqja flet për dy të rinj që po luftojnë me ndjenjat e vetmisë dhe përpiqen të kuptojnë jetën dhe ta gjejnë veten në të. “Ne u përpoqëm të bënim një shfaqje që të rinjtë do të duan ta shohin dhe që do të flasë për çështje të rëndësishme dhe ndjenja rreth tyre”, thotë aktorja Maja Susha.

Shfaqja është e destinuar për profesorë, studentë, psikologë, por edhe për të gjithë ata që janë të interesuar për temën për të cilën ai flet.

Në protagonistë Maja Susha dhe Nikola Pavloviq, me regji të Zoran Zarubica. Autorë të zgjidhjes skenografike, identitetit vizual dhe animacionit janë Milica Milosavljeviq dhe Bojana Ristiq. Muzika është shkruar nga Luka Raciq dhe Zoran Zarubica, ndërsa dizajni i ndriçimit është i Aljosha Dakić, ndërsa autore e fotografisë është Jana Stanisavljeviq

Hyrja është falas.

E njëjta shfaqje do të qëndrojë në Vranjë dhe Leban.

Pas shfaqjes, në të tre qytetet do të zhvillohen punëtori me nxënës dhe mësues me temën e shëndetit mendor të të rinjve dhe problemet që i mundojnë ata çdo ditë.

Burimi:Bujanovacke dhe Trupi mkoordinues