Arkiva e lajmeve
                   

NË DET NË GREQI ME SECILËN VAKSINCË APO TEST NEGATIC

30. mars 2021.

Beograd - Ministri i turizmit i Greqisë, Harris Teoharis, tha dje në Beograd se të gjitha vaksinat kundër kovid-19 do të pranohen për udhëtime nga Serbia në atë vend, si dhe do të njihen PCR dhe testet e antigjenit.

"Një pjesë e madhe e serbëve u vaksinuan me vaksina që nuk njihen në BE. Sidoqoftë, nuk ka rrezik të rritur të ndonjë vaksine. "Të gjitha vaksinat pranohen në Greqi," tha ministri grek.

Ministri i turizmit të Greqisë, i cili po viziton Beogradin, dhe ministrja e tregtisë, turizmit dhe telekomunikacionit, Tatjana Matić, deklaruan se kur thuhet se të gjitha vaksinat do të pranohen, kjo do të thotë edhe kineze edhe ruse, përveç atyre vaksinave tashmë të pranuar në Bashkimin Evropian. Sezoni turistik fillon në 14 maj, përkatësisht atëherë edhe hapen kufijtë, tha Teoharis.

Matić dhe Teoharis nënshkruan një deklaratë të përbashkët në Beograd mbi bashkëpunimin midis dy ministrive gjatë dhe pas pandemisë.

Sipas fjalëve të ministres së turizmit të Serbisë, qëllimi është që qytetarëve të Serbisë t'u mundësohet hyrja në Greqi dhe njohja e ndërsjelltë e çertifikatave dixhitale dhe theksoi se shpreson që kjo të ndodhë së shpejti, përkatësisht që turistët nga Serbia së shpejti të jetë në gjendje të hyjë në Greqi.

Teoharis shtoi se fëmijët nën moshën 10 vjeç nuk do të kenë nevojë për teste kufitare, ndërsa fëmijët mbi moshën 10 vjeç, të cilët nuk do të vaksinohen, do të kenë nevojë për një test negativ.

Ai shtoi se sezoni turistik në Greqi fillon në 14 maj, por ka një mundësi që turistët serbë do të lejohen të hyjnë në mes të prillit.

Një vendkalim kufitar me Bullgarinë do të hapet për pasagjerët nga Serbia, si dhe dy me Maqedoninë e Veriut, shtoi Teoharis.

Burimi: Beta, Danas, Jugmedia dhe Trupi Koordinues