Arkiva e lajmeve
                   

NË BUJANOC KA FILLUAR IMUNIZIMI KUNDËR KORONA VIRUSIT

21. janar 2021.

Bujanoc - Imunizimi masiv i banorëve të Bujanocit kundër koronavirusit ka filluar të mërkurën në mëngjes në hapësirat e Fakultetit Ekonomik.

Vaksina duhet t'u jepet 56 personave që janë regjistruar elektronikisht në uebfaqen E-uprava.  Banorët e Bujanocit do të marrin vaksinën kineze.

Në fillim të listës kanë qenë persona të të gjitha moshave, nga më i vjetri ilindur në vitin 1931, deri tek më riu i lindur në 2001.

Sipas drejtoreshës së Shtëpisë së Shëndetit, Dr. Daliborka Pavlović, nga instanca të larta kanë sjellur vendim që vaksinimi të kryhet ekskluzivisht në bazë të aplikimeve elektronike, në mënyrë që thirrja e Shtëpisë së Shëndetit për qytetarët më të vjetër se 75 vjeç dhe  pacientët kronikë më nuk është aktuale.

"Shtëpia e Shëndetit së fundmi dërgoi një ftesë për qëllim të organizimit në kohë qytetarët të kontaktojnë mjekët e përzgjedhur për vaksinim, por është prap vendim përfundimtar

i autoriteteve që gjithçka kalon përmes aplikimeve elektronike. E morëm të parën listë me 56 persona, ne i kemi kontaktuar të gjithë ata individualisht dhe kemi informuar për datat dhe

vendi i vaksinimit, me njoftime automatike të marra në bazë të aplikacioneve ", tha dr Pavloviq.

Dy ekipe a janë caktuar, me një mjek dhe dy teknikë mjekësorë, dhe para vaksinimit mjeku kreu një kontrollimin, përcaktoi indikacionin ose kundërindikacionin, pastaj tekniku shënoi të dhënat në sistemin elektronik, dhe më pas vijoi vaksinimi.

Dr. Pavloviov tha se krijohet përshtypja se është një vaksinë kineze të cilën bujanocasit do ta marrin, është më e thjeshta për tu marrë.

"Merret në dy doza, me një interval prej 14 deri në 28 ditë. Kemi një numër të caktuar doza, jo vetëm 56, dhe ne presim dërgesa të reja ", tha ajo.

Mustafa Xhemaili nga Bujanoci, i cili ka lindur në vitin 1939, është ndër të parët morën vaksinën, dhe deri në orën 11 u vaksinuan rreth 30 persona nga Bujanoci.

Burimi: Bujanovaçke dhe Trupi Koordinues