Arkiva e lajmeve
                   

NË BUJANOC 40 EKONOMISTË TË DIPLOMUAR

11. qershor 2019.

Bujanoc – Në Fakultetin Ekonomik në Bujanoc të shtunën është promovuar një gjeneratë e re e ekonomistëve të diplomuar.

. Në paralelen e Fakultetit Ekonomik. Të Suboticës në Bujanoc kanë diplomuar 41 studentë në studimet themelore dhe master.

“Diplomimi i ytë në këta fakultët është sukses dhe rezultat i madh. Për arsye se jetojmë në shekullin 21, për menaxhim të mirë të karierës me të vertet ky nivel i studimeve do të jetë i nevojshëm – ka thënë me. Rastin e ndarjes së diplomave dekani i Fakultetit Ekonomik, prof. dr Aleksandar Grubor.

Në paralelen e fakultetit në Bujanoc studiojnë rreth 400 studentë.

Në këtë vit shkollor në studimet themelore akademike nëëmyrë aktive janë 350 studentë.

Nga ai numër 188 sudentë janë të nacionalitetit serb dhe 150 të macionalitetit shqiptarë dhe tre romë.

Në studimet akademike master  në këtë vit akademik janë aktiv 47 studentë, 2 të nacionalitetit shqiptar dhe 45 serb.

Nga themelimi në vitin 2011, deri më 7 qershor të këtij viti kanë diplomuar 140 studentë, 95 serbë dhe 45 shqiptarë.

Punimet në master deri më tani i kanë mbrojtur 13 kandidatë, 12 serbë dhe një shqiptare.

Burimi: Bujanovaçke dhe Trupi Koordinues