Arkiva e lajmeve
                   

NË BOROVC PËRFUNDOI”GRUSHTI I RRUFESË2021”

25. qershor 2021.

Bujnanoc - Beograd - Në terenin stërvitor "Borovac" afër Bujanovac, Ushtria Serbe kreu një stërvitje të përbashkët taktike me të shtënat luftarake "Grushti i rrufeshëm 2021".

Pranë Borovacit Brigada e katërt e ushtrisë tokësore u stërvit për  një ushtrim taktik për kryerjen e një operacioni kundër kryengritjes, njoftoi ministria e Mbrojtjes.

"Në kushte afër realitetit, praktikoheshin procedurat dhe puna e komandës e njësive të ushtrisë Serbe, nga zbulimi dhe vëzhgimi i orarit luftarak të armikut deri në prishjen dhe shkatërrimin e forcave rebele dhe stabilizimin e situatës," njoftoi ministria e Mbrojtjes. .

Aktivitetet në poligonin "Borovac" janë pjesë e një stërvitje të përbashkët të kryer në tetë vende në të gjithë Serbinë nga njësitë e Ushtrisë tokësore në bashkëpunim me Forcën ajrore dhe PVO Brigadën e 72-të të Operacioneve speciale dhe Brigadën 63 të Parashutës.

Komandanti i ushtrisë Tokësore, Gjeneral Lejtnant Milosav Simović, e vlerësoi trajnimin dhe profesionalizmin e anëtarëve të Brigadës së katërt të ushtrisë Tokësore si shumë të mirë.

Ushtrimi në "Borovac" ishte i gjashti me radhë dhe ushtrimet do të pasojnë në terenin e trajnimit "Megja" afër Leskocit, ku oficerët e policisë ushtarake të Batalionit të 3-të të policisë ushtarake, i cili është i vendosur në Nish dhe Vranje, do të tregojnë aftësitë, dhe në Peshter, ku mbi 2000 anëtarë të ushtrisë, forcave ajrore dhe mbrojtjes ajrore dhe njësive speciale të ushtrisë realizojnë një operacion të madh sulmues, në prani të udhëheqjes së lartë shtetërore dhe ushtarake, me cka do të përfundojë stërvitjen "Grushti i rrufesë 2021 "

Burimi: Bujanovacke dhe Trupi koordinues