Arkiva e lajmeve
                   

NË BAZËN “JUG”, STËRVITJA E USHTARËVE NGA GJASHTË SHTETE

28. nëntor 2014.

Vranjë – Në bazën “Jug”, në Bujanoc, sot do të mbahet stërvitja ushtarake në të cilën do të marrin pjesë pjesëtarët e gjashtë shteteve të armatosura, është thënë në Ministrinë e Mbrojtjes.

Stërvitja me emrin “Ujku Platin 15”, ka filluar më 17 nëntor, ndërsa sot duhet të jet kryer me prezantimim në të cilin do të marrë pjesë edhe kryeshefi i Shtabit Gjeneral të Ushtrisë së Serbisë, Lubisha Dikoviq.

Në stërvitjen “Ujku Platin 15”, marrin pjesë rreth 250 pjesëtar të forcave të armatosura të Bullgarisë, Maqedonisë, Rumunisë, Kroacisë, SHBA-së, sëbshku me pjesëtarët e Ushtrisë së Serbisë dhe Xhandarmerisë së Ministrisë së Punëve të Brendshme të Serbisë.

Siç është thënë në Ministrinë e Mbrojtjes, stërvitja taktike do të mbahet sipas skenarit të përdorimit të njësive në operacionet multinacionale.

Stërvitja është vazhdim i stërvitjes “Ujku Platin 14”, e cila është mbajtur në korrik të këtij viti në bazën “Jug” dhe “Luani Platin 14” në poligonin e Novo Sellës në Bullgari.

Burimi: Beta, Tanjug dhe Trupi Koordinues