Arkiva e lajmeve
                   

MJETET E NDARA PËR PROJEKTE MEDIALE

17. prill 2019.

Bujanoc - Këshilli i Qytetit të Vrajës ka miratuar propozimin e Komisionit për alokimin e fondeve për bashkëfinancimin e projekteve nga buxheti i Qytetit për prodhimin e përmbajtjeve mediatike në vitin 2019.

Për projektet e televizioneve  janë ndarë 13 milion dinarë, ndërsa komisioni ka punuar në këtë përbërje: Miodrag Popov, kryetar, dhe anëtarët Slobodan Radiçeviq dhe Velibor Todoroviq.

Janë dorëzuar 12 projekte, ndërsa janë miratuar 5 prej tyre.

Radio Televizioni i Vrajës ka marrë 6.1 milion dinarë, ndërsa TV Vranjska Plus 5.3 milion. TV Bujanoci dhe TV Ritam u mbështetën me 600,000 dinarë, ndërsa TV Info Plus mori 400,000 dinarë.

Në bazë të konkursit për agjencitë e radiove, shtypit, gazetave dhe portaleve të internetit, nga 37 projekte të paraqitura, 11 u mbështetën.

Komisioni vendosi që portali televiziv Vranjska Plus të mbështetet me 950,000 dinarë, ndërsa Radio Vranje me 450,000 dinarë.

OK Radio do të marrë 450,000 dinarë, Vranje Neës (Vranje neës) 350,000 dinarë, dhe OK Portal dhe portali RTV Vranje nga 300,000 dinarë.

Jugmedia nga Leskoci do të mbështetet me 200,000 dinarë, portali Vranje.net me 150,000, Radio Ritam  150,000, ndërsa portalet Guardians of Serbia dhe Info Info Impuls do të marrin nga 100,000 dinarë.

Fondet e përgjithshme për këtë qëllim ishin 3,5 milion dinarë, ndërsa propozimet i kanë shqyrtuar komisioni i përbërë nga Gjorgje Kovaçeviq, kryetar dhe anëtarët Dushan Miljkoviq dhe Nikola Paniq.

Këshilli i Qytetit gjithashtu miratoi një raport të komisionit për shqyrtimin e raporteve të paraqitura mbi zbatimin e projekteve pas konkurrimit të vitit të kaluar për bashkëfinancimin e përmbajtjes së medias dhe konstatoi se të gjitha mediat kanë justifikuar fondet e fituara.

Burimi: OK Radio dhe Trupi Koordinues