Arkiva e lajmeve
                   

MILAZIMI, FURRËTARI NGA BUJANOCI USHQEN FËMIJËT NË VRAJË

27. shtator 2018.

Bujanoc – Shqiptari nga Bujanoci, Milazim Gegulaj për katër vite çdo ditë siguron shuajtje për dhjetra fëmijë të sëmuar nga Vraja.

Familja e Milazimit janë me prejardhje nga Prizreni, kur në vitet e tetëdhjeta të vitit të kaluar janë transferuar në Bujanoc dhe aty kanë filluar biznesin. Milazimi me gruan e tij e cila quhet Sada e cila shquhet si humaniste e madhe, por për këtë rrallë flitet. Meqënëse furra ndodhet pranë mjediseve ku qëndrojnë fëmijët nga Shoqata për Ndihmë të Personave me Aftësi të Kufizuara, ka filluar të lind një miqësi e pazakontë mes fëmijëve dhe furrëtarit.

"Nga Shoqata kanë kërkuar që dikush t`i ndihmojmë ata disi dhe ne vendosëm t'u sigurojmë atyre një shuajtje të lehtë çdo ditë. Ndonjëherë është burek, nganjëherë kifle, kifle me virshlle, të kripura ose të ëmbëla. Nga fëmijët e Shoqatës për çdo Vitin e Ri, ne marrim një urim të shkruar në gjuhën shqipe, me dëshirat më të bukura për mua dhe familjen time ", tha Milazimi, duke shtuar se buzëqeshjet e fëmijëve të sëmurë, sinqeriteti i tyre është shpërblimi i tij më i madh.

Ai thotë se nuk ka pasur kurrë probleme deri tani duke i përfshirë veçanërisht ato në baza kombëtare.

"Babai im ishte nga Prizreni dhe na edukuar gjithmonë se ka vetëm njerëz të mirë dhe të këqinj, dhe të mos i ndajmë ata për nga kombësia, feja apo raca. Kemi shumë klientë këtu, të gjithë janë të kënaqur. Kam një numër të madh miqsh dhe në mesin e punontorëve  serbë dhe shqiptarë. Serbët që punojnë me mua janë nga Vraja dhe Vrajska Banja, ndërsa shqiptarët udhëtojnë nga Bujanoci", tha Milazimi.

Ai beson se kjo nuk bën asgjë të veçantë, por se çdo njeri ka nevojën personale për të bërë diçka të mirë duke ndihmuar të tjerët, duke theksuar se ai ka tre fëmijë të cilët luajnë me fëmijët nga Shoqata me të cilët ata u bënë miq të mëdhenj.

Burimi: OK Radio dhe Trupi Koordinues