Arkiva e lajmeve
                   

„LOJRAT E VITIT TË RI PËR FËMIJË“ NË MEDVEGJË

24. dhjetor 2015.

Medvegjë – Në Shtëpinë e Kulturës në Medvegjë është mbajtur shfaqja “Lojrat e Vitit të Ri për fëmijë”, të cilën e ka shfaqur ekipa teatrale “Zvonce”, nga Nishi. Organizatorët e shfaqjes janë Administrata Komunale e Medvegjës dhe Zyra për Zhvillim Ekonomik Lokal.

„Tematika dhe karakteri i kësaj shfaqjeje dallon me shfaqjet tjera. Qëllimi ynë është që shfaqja të komunikoj me publikun, duke dëshiruar edhe atyrëve që është i dedikuar, përkatësisht më të bëhen pjesëmarrësit e saj aktiv”, ka thënë autori i shfaqjes dhe aktorit, Jugosllav Mirçiq.

Sallën e madhe të Shtëpisë së Kulturës në Medvegjë e kanë mbushur fëmijët nga institucionet parashkollore “Mladost”, si dhe fëmijët nga shkollat fillore të moshës prej klasës së parë deri në të katërt.

Organizatorët, aktorët, fëmijët dhe arsimtarët i ka përshëndetur kryetari i komunës së Medvegjës, dr Nebojsha Arsiq. Kryetari i komunës ka shprehur kënaqësinë që fëmijët kanë marrë pjesë me kaq numër të madh dhe ka paraqit qëllimet që periudhën e ardhshme komuna e Medvegjës të organizoj sa më shumë përmbajtje për fëmijë dhe banorët e Medvegjës. Arsiq me këtë rast të pranishme i ka uruar Vitin e Ri 2016, me dëshirë që të jenë të shëndetshëm, të suksesshëm dhe të mirë në vitin e ardhshëm, ndërsa kolegëve dhe edukatorëve iu është faleminderuar në organizimin e mirë.

„Edhe këtë herë në fytyrë të fëmijëve është parë kënaqësi. Të vegjëlit kanë shprehur dëshirë që sa më shpeshë të mblidhen në shfaqjet e njejta, ndërsa ne udhëheqësia e komunës, këtë dëshirë e kemi kuptuar si komandë, sepse pikërisht janë fëmijët për të cilët punojmë dhe mundohemi që t`i sigurojmë sa më shumë kushte për jetë”, ka thënë Arsiq.

Burimi: Info Qendra Jug dhe Trupi Koordinues