Arkiva e lajmeve
                   

KONKURSI PËR "KAP FILMIN 2021" (AFATI 1 MAJ 2021)

25. shkurt 2021.

Konkursi për filma në festivalin rajonal të 19-të të filmit "Kap filmin", i cili përfshin shfaqje të filmave vendas dhe të huaj me temë të aftësisë së kufizuar, është i hapur deri më 1 maj 2021.

Filmat e paraqitur duhet të korrespondojnë me temën e aftësisë së kufizuar (me përjashtim të autorëve që janë persona me aftësi të kufizuara, për të cilët tema është lir), të jenë të gjata deri në 30 minuta, të kenë të paktën cilësi DVD dhe titra në serbisht / kroatisht / boshnjakisht ose anglisht .

Filmat dorëzohen me postë (2 kopje të filmit) ose përmes internetit. Së bashku me filmin, sigurohuni që të paraqisni një formular të plotësuar të aplikimit, një biografi të autorit, dy foto nga filmi, një listë dialogu në formatin srt dhe një trailer (nëse ka) në e-mail uhvatifilm@gmail.com. Të gjitha informacionet e hollësishme në lidhje me konkursin mund të gjenden në http://sr.uhvatifilm.org/konkurs/ ose në kontakt të drejtpërdrejtë me organizatorët përmes postës elektronike uhvatifilm@gmail.com.

Kap filmin është i vetmi festival rajonal i filmit rreth invaliditetit. Për 19 vite me sukses organizohet në Novi Sad, që nga viti 2011 është realizuar në Riekë dhe që nga viti 2017 në Banja Lukë dhe Kotor. Filmat e përzgjedhur do të shfaqen në Festivalin e 19-të të Filmit Kap filmin në Novi Sad dhe do të renditen në listën e shkurtër për t'u shfaqur në Riekë, Banja Lukë dhe Kotor  por edhe brenda Karavanëve të Filmit - shfaqje të filmave të zgjedhur në qytetet e Serbisë dhe Kroacisë. 

Festivali i Filmit Kap filmin mbahet në të gjithë rajonin me një qëllim unik: informimi i publikut për jetën, aktivitetet, të drejtat dhe arritjet e personave me aftësi të kufizuara, i cili ndikon në ndryshimet në qëndrimet e njerëzve ndaj personave me aftësi të kufizuara, kuptimin më të mirë dhe pranimin e diversitetit dhe krijimi i kushteve për dukshmëri dhe përfshirje më të madhe të personave me aftësi të kufizuara në të gjitha sferat e jetës shoqërore.

Burimi: NajStudent.com  dhe Trupi Koordinues